nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
22:00
zwaar bewolkt
01:00
zwaar bewolkt
04:00
zwaar bewolkt
07:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

stichting alzheimer trefpunt hof van twente

Terug

Stichting Alzheimer 

Trefpunt Hof van Twente

In februari 2016 is in de gemeente het Alzheimer Trefpunt Hof van Twente opgericht. De bijeenkomsten werden de jaren daarvoor in Delden gehouden onder de naam Alzheimer Café Hof van Twente. In de nieuwe opzet is gekozen om het trefpunt op drie verschillende locaties in de Hof onder te brengen.

Alzheimer Trefpunt Hof van Twente is een trefpunt voor mensen met dementie of hun partners, familie, vrienden en mantelzorgers. De bezoekers praten met elkaar over de dingen die ze dagelijks meemaken, wisselen informatie uit over dementie en mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in gemoedelijke sfeer. Tijdens de bijeenkomst staat vaak een onderwerp centraal. Tevens zijn er enkele deskundigen aanwezig die vragen kunnen beantwoorden. Het programma start om 19.30 en de inloop is vanaf 19.00 uur.

Het Alzheimer Trefpunt Hof van Twente wordt georganiseerd door de samenwerkende organisaties stichting Alzheimer Nederland, Salut, Carintreggeland en Casemangers Dementie Twente. Voor vragen, informatie of overleg over samen reizen kunnen mensen zich wenden tot Renate Hoonhorst via telefoonnumeer: 06-34356721 of email: r.hoonhorst@carintreggeland.nl

Met het zetten van de handtekeningen is op donderdag 31 januari is de bouw van het nieuwe Intergraal Kindcentrum Magenta in Delden officieel van start gegaan. Dit was voor de gemeente Hof van Twente ook het momen...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder