nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
10:00
onbewolkt
13:00
11°
licht bewolkt
16:00
12°
onbewolkt
19:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

stichting beheer registergoederen

Terug

Stichting Beheer Registergoederen

In 1994 werd de Stichting Beheer Registergoederen Stad Delden geboren uit de Zwembadcommissie. Sindsdien zet de SBR zich in ‘voor sport en cultuur om de hoek’ in de meest oostelijke kern van de Hof van Twente. De stichting stelt zich als doel om de binnensportfaciliteiten en het buitenbad op een efficiënte wijze te exploiteren en ze zodoende voor de Deldense gemeenschap te behouden.

In 2007 heeft de SBR ook het Parochiehuis in beheer gekregen, waarmee het streven van de Stichting verrijkt is met een cultureel aspect. In wat Stadscentrum het Parochiehuis is gaan heten wordt getracht een warm huis te bieden aan Deldense clubs en verenigingen, cultuurminnend Twente en commerciële instellingen en dienstverleners uit de regio.

Gedurende de jaren zijn in constructieve samenspraak met de gemeente Hof van Twente de eigendomsrechten van de diverse accommodaties verworven. De Stichting Beheer Registergoederen behelst een zevenkoppig vrijwilligersbestuur, vijf vaste medewerkers en een variabel corpus aan seizoenskrachten.


Gerelateerde berichten

Met het zetten van de handtekeningen is op donderdag 31 januari is de bouw van het nieuwe Intergraal Kindcentrum Magenta in Delden officieel van start gegaan. Dit was voor de gemeente Hof van Twente ook het momen...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder