nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
16°
geheel bewolkt
23:00
14°
geheel bewolkt
02:00
13°
geheel bewolkt
05:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

stichting dierenambulance hof van twente

Terug

Dierenambulance Hof van Twente 

De dierenambulance Hof van Twente is ruim 15 jaar geleden opgericht door Han Brinkcate en zijn moeder. Een aantal jaren later is deze dierenambulance ondergebracht in de Stichting Dierenambulance Hof van Twente. Het een van de weinige dierenambulances in ons land, die zich zelf bedruipt en volledig draait op vrijwilligers. Het doel is nog steeds het zelfde als bij de start namelijk: het redden van zieke of gewonde dieren, zowel huisdieren als in het wild levende dieren.

Verder geven de vrijwilligers van de stichting voorlichting op scholen of aan andere belangstellenden, rijden ze taxiritten naar en van de dierenarts, vervoeren ze overleden huisdieren en worden politie, brandweer en deurwaarders geassisteerd bij in beslagname van dieren. Momenteel werken er acht vrijwilligers bij de ambulance.

De dierenambulance Hof van Twente is dagelijks te bereiken van 9.00 uur tot en met 20.00 uur op telefoonnummer: 0630704810.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder