nu 19°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°
zwaar bewolkt
20:00
25°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

stichting judosport oost

Terug

Stichting Judosport Oost

Stichting Judosport Oost verzorgt al jaren judolessen in Sporthal De Reiger. Er wordt getraind op maandag en de tijden zijn afhankelijk van leeftijd. Van 16:00 tot 17:00 uur trainen de 5 tot 7-jarigen. Van 17:00 tot 18:00 de 8 tot 10-jarigen en van 18:00 tot 19:00 de jeugd van 11 tot 18 jaar.

De Stichting Judosport Oost is in 1991 opgericht en gevestigd in Enschede. De organisatie verzorgt echter ook lessen in andere plaatsen, waaronder Delden. De naam Stichting Judosport Oost wordt voor meestal alleen voor formele communicatie gebruikt. In de praktijk echter wordt de naam afgekort tot SJO. De stichting is aangesloten bij de Judo Bond Nederland, een door het Rijk erkende sportorganisatie. De Judo Bond Nederland zorgt voor scholing van de trainers, ondersteuning van verenigingen en het organiseren van wedstrijden en toernooien.

“Judo is een mooie sport voor jong en oud, voor jongens en meisjes. Het levert een belangrijke bijdrage aan de sociale en motorische ontwikkeling van kinderen. Voor kinderen is judo een gericht stoeispel, waarbij een veelzijdigheid van bewegen gevraagd wordt. Je leert hoe je veilig valt en daarnaast leer je rekening te houden met elkaar. In de lessen is aandacht voor vertrouwen, respect en weerbaarheid. Daarmee is de sport uitermate geschikt voor basisschoolleerlingen. Het draagt bij aan een goede sfeer in de klas en het zelfvertrouwen van kinderen.”Gerelateerde berichten

Update: De vrouw die de reddende engel was voor Sara Chmoun voorafgaand aan haar bruiloft op 11 mei, is gevonden. Gertrude Maatman kreeg op maandagmiddag 10 juni al bezoek van het bruidspaar."Na een bijzondere zo...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder