nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

stichting kindercarnaval delden

Terug

Stichting Kindercarnaval Delden

Het Kindercarnaval in Delden bestaat al tientallen jaren! Het gebeuren werd toentertijd in het leven geroepen door de Deldense Carnavalsverenigingen 'De Dikke Steen' en 'De Moppentappers', en is later voortgezet door de Piep'n Schnieders. Eind vorige eeuw is Kindercarnaval Delden zelfstandig geworden en is de 'Stichting Kindercarnaval Delden' opgericht. Helemaal officieel met een bestuur en stichtingsleden. Eind 2007 heeft het toenmalige bestuur aangegeven dat zij wilden stoppen omdat het Kindercarnaval in Delden op de laatste benen liep. Een enthousiaste groep mensen is vervolgens opgestaan en heeft de handschoen in 2008 opgepakt. Vanaf toen is er geduldig en gestaag gewerkt om het Kindercarnaval Delden weer bloeiend, sprankelend en bruisend te maken. En niet zonder succes!

Op dit moment bestaat de Stichting Kindercarnaval Delden uit 11 leden, een bestuur en verschillende commissies. In het bestuur worden door de voorzitter, de secretaris en de penningmeester de grote lijnen uitgezet, wordt er gebudgetteerd en worden de commissies aangestuurd. De Sponsor- en PR-commissie regelt de sponsoren en draagt zorg voor de promotionele activiteiten. De Evenementencommissie organiseert de evenementen op de donderdagavond (Kleintje Carnaval voor de senioren van Delden), de vrijdagavond (feestavond voor alle Deldenaren) en de zaterdagmiddag, een grootse feestmiddag voor alle kinderen en hun ouders in Sporthal de Reiger. Deze feestmiddag vindt plaats direct na de Carnavalsoptocht, die wordt georganiseerd door de Optochtcommissie.

Tussendoor worden op vrijdag de 4 basisscholen in Delden bezocht (Twickelo, de Ranninkschool, de Toonladder en Erve Hooyerinck). Hier wordt door de Stichting Kindercarnaval Delden een leuk en interactief programma aangeboden aan zowel de onder- als bovenbouw van deze scholen.


Gerelateerde berichten

Update: De vrouw die de reddende engel was voor Sara Chmoun voorafgaand aan haar bruiloft op 11 mei, is gevonden. Gertrude Maatman kreeg op maandagmiddag 10 juni al bezoek van het bruidspaar."Na een bijzondere zo...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder