nu 17°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
18°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

sv delden

Terug

SV Delden

Voetbal

Sportvereniging Delden is een van de twee voetbalverenigingen in Stad Delden, gemeente Hof van Twente. De vereniging werd opgericht op 18 juli 1923. Plezier staat bij SV Delden hoog in het blauw-gele vaandel. Naast de lichamelijke inspanning is de geestelijke ontspanning minstens zo belangrijk. Prestatie- en recreatie-voetbal gaan op sportpark De Mors als vanzelf hand in hand.

In het seizoen 2016-2017 kent SV Delden zeven senioren-elftallen, waaronder één dames-elftal, veertien jeugd-teams - jongens èn meisjes - en een groep 'kabouters'. SV Delden 1 speelt dit seizoen in de vijfde klasse B, met tegenstanders uit zowel Twente als de Achterhoek.

Net als de eerste-elftal-spelers proberen ook de andere heren, dames, jongens en meisjes voetballers wekelijks op sportieve wijze de kleuren van SV Delden te verdedigen, eenieder naar zijn of haar eigen mogelijkheden, maar altijd onder het inmiddels legendarische motto: "We moeten het met elkaar doen."


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder