nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
17°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

unie van vrijwilligers delden

Terug

Unie Van Vrijwilligers Delden

De Unie Van Vrijwilligers Delden is een organisatie die met 40 tot 50 vrijwilligers probeert een aantal projecten draaiende te houden. Het doel is hierbij om het leven van ouderen en gehandicapten prettiger te maken. “Denk hierbij aan vervoer naar artsen of het ziekenhuis, boodschappen of een soos in de Stadshagen.” Verder worden de vrijwilligers ingezet om samen koffie te drinken en een praatje te maken met mensen die daar behoefte aan hebben. Verder hebben we een Open tafel project waar mensen een gezamenlijke maaltijd kunnen nuttigen en organiseren we activiteiten op gebied van gymnastiek en internationaal dansen. Daarnaast zijn er voorleesdagen in het Elisabeth en de Wieken en hebben we een rijdende bibliotheek.”

“In een tijd van toenemende vergrijzing en afnemende zorg van de overheid stelt de Unie Van Vrijwilligers Nederland zich tot doel om mensen die dat nodig hebben een helpende hand te bieden. Het is in ieders belang om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en zo de regie over eigen leven te houden. UVV Delden heeft ca 50 medewerkers die, in 9 projecten, elke week ongeveer 180 hulpvragers bedienen.”


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder