nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

vereniging trekkertoertocht

Terug

Vereniging Trekkertoertocht

De ‘oldtimer’ trekkertoertocht Deldenerbroek bestaat sinds 2010 en wordt jaarlijks verreden in het buitengebied van Delden. De ruim tachtig beschikbare startplaatsen worden iedere editie snel vergeven. Uitbreiden is gaan optie: “Er is altijd veel interesse, maar we zijn een kleine organisatie en willen het trekkertoertocht gemoedelijk en overzichtelijk houden. Helaas moeten we veel mensen dan ook nee verkopen.”

De tocht duurt ongeveer 4 uur inclusief de pauze en is zo’n dertig kilometer lang. Traditioneel is het vertrek bij familie Weernink aan de Rijssenseweg in Ambt Delden. De succesvolle tocht is bedoeld voor tractoren van 1985 of ouder, maar er rijden ook wat recentere modellen mee. Ieder jaar wordt een mooie route uitgezet, waarbij de deelnemers op plaatsen komen waar ze nog niet eerder geweest zijn. De tocht gaat tegenwoordig ook een stukje door Delden.

Update: De vrouw die de reddende engel was voor Sara Chmoun voorafgaand aan haar bruiloft op 11 mei, is gevonden. Gertrude Maatman kreeg op maandagmiddag 10 juni al bezoek van het bruidspaar."Na een bijzondere zo...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder