nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

alles over delden

>

evenementen

>

hemelvaartfeesten11

Terug

Hemelvaartfeesten

4 dagen feest in Delden

4 dagen lang feest! Al ruim 40 jaar zijn de Hemelvaart Feesten in Delden een groots spektakel voor jong en oud. Voor de hele familie is er 4 dagen lang wat te doen in Delden. Voor de jongsten is er een boordevol programma met o.a. ringsteken, een grandioos optreden op zaterdagmiddag en de kermis. De jaarlijkse braderie in de Langestraat is van alle markten thuis. Op de donderdag is er voor het publiek live muziek en gezelligheid op diverse pleinen in Delden.


Rondom Hemelvaart is er in Delden ieder jaar van alles te beleven. Van Hemelvaartsdag op donderdag tot en met de zondag is er een vol programma in het centrum voor jong en oud. Er worden activiteiten georganiseerd aan en rondom de Langestraat. Daarnaast is er ieder jaar een kermis op de Cramersweide.

Bekijk het foto album van Hemelvaart 2016

Het Hemelvaartfeest in de huidige vorm wordt sinds 1973 gehouden in Delden. Voor de komst van de rondweg, die eind 1972 in gebruik genomen werd, kwam het vrachtverkeer dwars door het historische centrum van het plaatsje. Hierdoor was het onmogelijk om activiteiten de organiseren aan de Langestraat. Door de komst van de rondweg werd dit wel mogelijk en met Hemelvaart vierde het stadje de verlossing van het verkeer met een grote braderie. Dit groeide uit tot een traditie die inmiddels al ruim 40 jaar in ere is gehouden.

Op de Hemelvaartsdonderdag is het ieder jaar een drukte van belang aan de Langestraat in Delden. Het centrum wordt dan overspoeld door vele duizenden bezoekers uit de hele regio. Er is op deze dag een rommelmarkt, een braderie, een muziekpodium op het Ressingplein en een kermis op de Cramersweide. 's Avonds gaat het feest verder in de tent op het Ressingplein. Ook zijn er in het centrum van Delden in het weekend nog volop activiteiten zoals een ringsteekfestival en een kleine braderie.

Ga naar de website