nu 13°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
17°
geheel bewolkt
14:00
21°
lichte regen
17:00
21°
zwaar bewolkt
20:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

alles over delden

>

evenementen

>

schuttersfeest delden

Terug

Schuttersfeest Delden

3 dagen feest in Delden

Het Deldense Schuttersfeest wordt ieder jaar gehouden in het eerste volle weekend van september. Het feest is door de jaren heen op verschillende plaatsen in Delden gehouden. Na lange periodes aan de Osseweide en de Oude Benteloseweg, is het feestterrein sinds 2010 gelegen aan de Langestraat. In 2016 vierde het feest een jubileum. Het was de 70e keer dat het Schuttersfeest in Delden werd gehouden.

Het evenement wordt georganiseerd door de Deldense Schuttersvereniging, die is opgericht in 1946. De vereniging heeft als doelstelling het beoefenen en bevorderen van de Folklorische schietsport in het algemeen, in de vorm van vogelschieten, alsmede het beoefenen van het Vendelzwaaien. De vereniging bestaat uit geüniformeerde actieve leden en ongeïnformeerde leden.

Het Schuttersfeest begint traditioneel op vrijdagmiddag met het ondernemerstreffen. Aansluitend is de eerste feestavond in de grote tent op het terrein. De zaterdag staat bol van de activiteiten die veelal gericht zijn op de jeugd. Populaire onderdelen als het levend tafelvoetbal en het kinderfestijn zijn niet meer weg te denken. Daarnaast is er ieder jaar een kleine kermis aanwezig.

Op zaterdagavond barst het feest weer los in de tent. Op zondag trekken de schutters traditioneel in optocht door het centrum van Delden, waarna het schieten begint. Het vogelschieten is een belangrijk onderdeel van het evenement.

Ga naar de website