nu 13°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
17°
geheel bewolkt
14:00
21°
lichte regen
17:00
21°
zwaar bewolkt
20:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

alles over delden

>

evenementen

>

twentse brocante fair

Terug

Twentse Brocante Fair

Brocante in Delden

De Twentse Brocante Fair Delden, voorheen de Historische Markt, wordt iedere eerste zondag van juni gehouden in het centrum van Delden. In 2016 vierde het evenement haar negende verjaardag en onderging de nodige veranderingen.

Onder de naam 'Historische markt' werd er in 2008 gestart met een bescheiden evenement. In de jaren daarna groeide markt flink en werd het aantal standhouders verdubbeld tot vijftig. Ook de bezoekersaantallen stegen mee. Enkele duizenden mensen kwamen de afgelopen edities naar Delden om te kijken bij de historische loopgroepen, straatartiesten en antiekkraampjes. In 2015 ging de opzet op de schop. De naam werd veranderd in 'Twentse Brocante Fair Delden'. Het zwaartepunt van het gebeuren kwam te liggen bij de markt en de kraampjes. Niet alleen werd het aantal antiek en brocante standjes flink uitgebreid, ook zijn de standjes tijdens het evenement op een 'etalageachtige' manier aangekleed.

De naam werd aangepast omdat de organisatie vond dat deze niet meer overeenkwam met de ontwikkeling die die het evenement doormaakt. Het gebeuren is afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste brocante- en antiekmarkt van Twente, en hier willen de initiatiefnemers extra nadruk op leggen. Daarnaast werd de naam Historische Markt iets te stoffig bevonden. "Twentse Brocante Fair Delden past beter en we hopen daarmee tevens meer mensen enthousiaste te maken voor een bezoek aan Delden."

Tijdens de editie van 2015 en 2016 bleken de aanpassingen succesvol. Het geschatte bezoekersaantal kwam het eerste jaar uit uit op ruim 10.000. In 2016 lag dit aantal door de warme weersomstandigheden wat lager. De organisatie kreeg tijdens en na afloop van beide edities veel complimenten van de aanwezigen. "De standhouders hebben goed verkocht en waren erg blij met het verloop." Ook de bezoekers reageerden enthousiast. "De uitstraling van het historische centrum sluit natuurlijk perfect aan bij de fair." Niet alleen veel Deldenaren kwamen een kijkje nemen op zondagmiddag, maar ook mensen uit onder andere Haaksbergen, Hengelo en Enschede waren aanwezig. "Het is mooi om te zien hoe het evenement ieder jaar weer groeit."

De markt wordt ieder jaar gehouden op de eerste zondag in juni van 12.00 uur tot 17.00 uur. Ook is er op deze dag een koopzondag, waardoor alle winkels in het centrum geopend zijn.

Ga naar de website