nu 19°
Weerbericht Delden
lichte regen
23:00
15°
matige regen
02:00
14°
lichte regen
05:00
11°
half bewolkt
08:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

alles over delden

>

geschiedenis van delden

>

annabrug delden 1946

Terug

Annabrug Delden

1946

Op de historische foto's van deze week is de herstelde Annabrug te zien. Deze brug tussen Delden en Bentelo werd drie dagen voor de bevrijding door de nazi's opgeblazen. Anderhalf jaar lang bracht schipper Steenhoven de ingezetenen van Stad en Ambt Delden met het pontje over het Twentekanaal, tot de nieuwe brug op 18 oktober 1946 officieel werd geopend. Op de ene foto zijn de werkzaamheden nog niet klaar, op de andere foto poseren een paar jongeren op niet ongevaarlijke wijze op de nieuwe brug.

Update: Via de email kregen wij van Dick Lohuis twee foto's opgestuurd over de opening van de brug door gemeenteraad en burgemeester van Nispen tot Sevenaer. Lohuis geeft aan dat op de foto's (van de boogbrug) waarschijnlijk de bouw van de Annabrug van voor de oorlog te zien is.

Dick Lohuis: 'Als dit de Annabrug is dan is het de eerste uitvoering. Het is zichtbaar aan de breedte, Dit is een brug voor één richting verkeer. Dan is dit de brug die de Duitsers hebben laten springen. Daarna is er een stalen brug over gekomen die lijkt op de huidige vossenbrinkbrug (geen boogbrug dus). Hieronder staan twee foto's van de opening van die brug. Deze was al snel niet meer goed genoeg, en ergens in de 60er jaren is de brug verwijderd, en is de huidige brug gebouwd die groter, zwaarder en 2 rijbanen had.'