nu 19°
Weerbericht Delden
lichte regen
23:00
15°
matige regen
02:00
14°
lichte regen
05:00
11°
half bewolkt
08:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

alles over delden

>

geschiedenis van delden

>

cafe t laagspel

Terug

Café 't Laagspel

1894

De historische foto van deze week is van Café ’t Laagspel van familie Ter Braak. De grens tussen Ambt en Stad Delden liep destijds tussen het café en het huis ernaast. Het wapen van Ambt Delden was erboven aangebracht. Het café werd gebouwd in 1894 en werd ook wel Het Laagspel genoemd.

De lokatie van dit pand is aan de huidige Langestraat (vroeger Goorsestraat) in de buurt van de (huidige) Schoppenstede. Het pand ligt zeer ruim binnen de grenzen van Stad Delden, zoals we die tot de gemeentelijke herindeling kenden. Onderaan de pagina hebben wij inzichtelijk gemaakt hoe de gemeentegrens lange tijd heeft gelopen, met detailfoto van een oude kaart met de grenspaal.

Citaat zoekplaatjes.nl:

“Jan Zengerink: In Stad Delden had men een Goorsestraat beginnende bij het oude tolhuis van Leunk. In Ambt Delden had men in het verlengde van de Goorsestraat een tweede deel, beginnende bij café ‘t Laagspel. De schoppenstede was het noordelijke deel tussen Lamers en de klompenmaker Zwaal. Zelf ben ik geboren in het pand Goorsestraat 1 en in het verlengde hiervan had men slager Dolf Breukers in het pand van het cafe Het Laagspel wederom met het huisnummer 1 met de toevoeging A voor Ambt-Delden.”