nu 13°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
16°
geheel bewolkt
14:00
21°
lichte regen
17:00
21°
zwaar bewolkt
20:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

alles over delden

>

geschiedenis van delden

>

minuut gratis winkelen bij de mikromarkt

Terug

Mikromarkt

Een minuut gratis winkelen bij Mikromarkt

Op de plek waar de historische foto van deze week werd genomen, is nu het tweewielerhuis van Harrie van der Woning gevestigd. Hiervoor had de familie Vrielink meer dan honderd jaar een bakkerij en lunchroom en ook een handel in kruidenierswaren in het pand. Ten tijde van de foto heette het bedrijf 'Micromarkt'. Vanwege de wereldkampioenschappen voetbal in Mexico in juni 1986 werd door de 'Micromarkt' een prijsvraag uitgeschreven. Er moest een originele slagzin ingevuld worden. Vijf klanten ontvingen een boodschappenpakket ter waarde van Fl. 50,00. Mevrouw Kamp-Wensink won de prijsvraag met de slagzin:

'De kortingswinkel daar kom je voor lage prijzen en kwaliteit. Als klant ontvang je het maximale, ben je het minimale kwijt.'

Ze mocht 1 minuut gratis winkelen, wat Fl. 117,00 opbracht. Na een definitieve ronde werd het een volle boodschappenwagen met een waarde van Fl. 180,19. Op de foto staan mevrouw Kamp met haar man Ab die van mevrouw Vrielink de mooie prijs in ontvangst namen. Ook vader en zoon Vrielink waren van de partij.