nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
10:00
onbewolkt
13:00
11°
licht bewolkt
16:00
12°
onbewolkt
19:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

alles over delden

>

geschiedenis van delden

>

voormalige rk jongensschool

Terug

RK Jongensschool

Voormalige RK Jongensschool

Waar we vorige week een afbeelding plaatsten van de RK meisjesschool in Delden, volgt deze week een afbeelding van de van de voormalige RK Jongensschool.

Het oorspronkelijke pand aan de Langestraat werd in 1871 gebouwd en bestond eerst uit twee lokalen. Later volgden meerdere uitbreidingen. De school werd Piusschool genoemd, naar de toenmalige Paus Pius lX. Na de sluiting van de school kwam hier de Schakel en het M�pke.

Anekdote Gerard ten Brummelhuis via Facebook:

"Tja tegen die boom hangen met voeten op hek, juffrouw Meynders, meneer Keizer, meneer Kempers, meneer Wender, meneer Van Vliet in jaren 56-62 schieten me zo te binnen. De grote bel die je om de beurt mocht laten rinkelen als elke klas 2 aan 2 in een rij moest gaan staan en dan per klas naar binnen. Het oude kolenhok aan de achterkant waar je op het kerkhof keek. Na de kindermis boterham eten in het lokaal rechtsonder en de stenen (marmeren?) trap. Zo maar even wat mijmeringen. Ik weet nog dat moeder mij voor het eerst naar de poort bracht, maar omdat ik heel klein was zei meneer Van Vliet tegen ma: dat jongetje moet aan de overkant zijn (kleuterschool) waarop ma Brummelhuis zei: nee hoor Gerard is al zes jaar, leuke anekdote."