nu 19°
Weerbericht Delden
lichte regen
23:00
15°
matige regen
02:00
14°
lichte regen
05:00
11°
half bewolkt
08:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

alles over delden

>

geschiedenis van delden

>

zilvervloothuisjes averinkstraat

Terug

Zilvervloothuisjes

Averinkstraat

Op de historische foto van deze week zijn de zogenaamde 'Zilvervloothuizen' aan de Averinkstraat in Delden te zien. Deze afbeelding op ansichtkaart komt uit omstreeks 1960. Toen de huizen werden gebouwd hadden ze een nieuwwaarde van 17.000 gulden, en daar kregen de kopers ook nog subsidie op. Het eerste kavel werd in 1957 verkocht aan de heer G.J. Draafsel, later gemeenteraadslid van Stad Delden. Op de foto zijn tevens de zinken emmers te zien waarin destijds het huisvuil werd opgehaald. Dit model emmer was in gebruik vanaf 1958.

De volgende reactie kwamen binnen via Facebook:

Wilma Lagendijk: In die tijd woonde ik ook in één van die huisjes, maar dan aan het Bokkerinkslaantje. In het eerste huis op deze foto woonde toen mijn vriendinnetje Dineke Klevering. Aan de overkant van de weg was toen alleen maar weiland en er kronkelde een beekje. Prachtig speelterrein. Jeugdherinneringen!

José Dohle-van Everdingen: Werden deze huizen niet in een paar dagen gebouwd??? Ter isolatie werd een soort zilverfolie gebruikt, vandaar de naam

Noll Kroese: Eerst werden de binnenmuren gezet met de dunne isolatie aan de buitenzijde de aluminiumfolie kant. Dit bleef even zo staan omdat ze pas wat later aan de buitenmuren begonnen. Yep 18 jaar aan het Bëkkerinkslaantje gewoond.