nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
04:00
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

optreden vocaal ensemble cordier in oude blasius

Terug

Optreden Vocaal Ensemble Cordier in Oude Blasius

Vocaal Ensemble Cordier, voorheen bekend als het ArtEZ Projectkoor, houdt op zaterdag 19 mei een avondconcert in de Oude Blasiuskerk in Delden. Het ensemble bestaat voornamelijk uit alumni van de opleidingen Docent Muziek en Muziektherapie van het ArtEZ Conservatorium Enschede. Na drie jaar als projectkoor gefunctioneerd te hebben is het koor sinds 2018 een stichting geworden met een vaste groep zangers, aangevuld met projectzangers.

Het ensemble zingt muziek uit alle eeuwen, met focus op de renaissance en hedendaagse klassieke muziek. Tevens biedt het ensemble een podium voor compositiestudenten en jonge componisten. De zangers delen allen de passie voor koormuziek en werken samen gericht naar een authentieke klank, die ze op een zo hoog mogelijk niveau met iedereen willen delen. Het ensemble staat onder leiding van Jurriaan Poesse.

Het Miserere van Allegri staat centraal in het programma en wordt omlijst door werken die aan de ene kant het thema ‘miserere’ (wees mij genadig) en de ander kant de kracht en schoonheid van een ‘geloof’ hebben. Het programma bestaat uit composities uit de renaissance/vroeg-barok, uit Spanje en Italië. En komt uit bij het Miserere mei, dat absoluut een hoogtepunt is uit de gehele koorliteratuur. (Letterlijk en figuurlijk: soloquartet sopraan zingt hoge c.) Na de pauze volgen er composities uit de Engelse romantiek/het hedendaagse repertoire gemengd met werken van hedendaagse Noorse componisten. In het bijzonder: de tekst die Arnesen heeft gebruikt is klein maar zou een hoog emotioneel effect op mensen kunnen hebben. (Hartverscheurend zou juiste term kunnen zijn.)

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.