nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

revue 900 jaar blasiuskerk trekt volle zalen fotos online

Terug

Revue 900 jaar Blasiuskerk trekt volle zalen – Foto’s online!

De nieuwe Blasiuskerk was zaterdag 24 november het decor voor de Blasiusrevue. In een ‘uitverkochte’ middag en avondvoorstelling nam toneelvereniging de Kwekweschudders het publiek mee met een reis door 900 jaar Heilige Blasius geschiedenis in Delden. De kerk werd voor de voorstelling omgetoverd tot een waar theater met een groot videoscherm boven het priesterkoor, beeldschermen en licht en geluid.

KLIK HIER voor de foto's van Tom Hemmer.

De start was direct een van de meest opvallen de onderdelen van de voorstelling. Met donderend geweld begon het schouwspel met een oerknal, om vervolgens via prachtige videobeelden en foto’s, te gaan van het begin allertijden naar het ontstaan van de Blasiusparochie in 1118 . In een afwissend programma van muziek , toneel, cabaret en nostalgie passeerde het reilen en zijlen in en om de kerk van Delden.

De Kwekweschudders stonden er niet alleen voor. “Met meer dan 100 mensen van muziekvereniging Amicitia , het dames en herenkoor , jongerenkoor Cantupastoor Oortman , acolieten kinderen van de basisscholen en Twickelo hebben ze er een waar schouwspel van gemaakt. Als slot keek ‘de Heilige Blasius’ vooruit. Buiten de voorspelling dat FC Twente gaat fuseren met Rood Zwart, gaf hij het publiek mee dat net als in het verleden er mensen zullen zijn die elkaar opbeuren en door moeilijke tijden heen slepen op weg naar nieuwe mooie tijden. Na deze wijze woorden gaf hij allen de Blasiuszegen vergezeld met ‘Good goan en wier komm’n’.”

In de eucharistieviering op zondag, waarin Annie Strikker werd onderscheiden met de Willibrordpenning voor alle verdiensten binnen de Blasius geloofsgemeenschap, sloot deBlasiusparochie het jubileumjaar af.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.