nu -1°
Weerbericht Delden
half bewolkt
16:00
lichte sneeuw
19:00
-2°
lichte sneeuw
22:00
-3°
onbewolkt
01:00
-5°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

aanpakken fietsendiefstallen jeugdcriminaliteit en ondermijning speerpunten in veiligheidsbeleid gemeente

Terug

Aanpakken fietsendiefstallen, jeugdcriminaliteit en ondermijning speerpunten in veiligheidsbeleid gemeente

Op 14 februari 2017 heeft de gemeenteraad van Hof van Twente het Integrale Veiligheidsbeleid voor 2017-2021 vastgesteld. Om ervoor te zorgen dat door alle betrokken partijen goede uitvoering wordt gegeven aan het vierjarige Veiligheidsbeleid wordt ieder jaar een concreet Uitvoeringsprogramma integrale Veiligheid opgesteld. De versie 2018 betreft het tweede jaarplan in de reeks dat 10 april is vastgesteld door het college van B&W.

“In 2018 hebben wij onderstaande prioriteiten gesteld per thema. Deze prioriteiten zijn in lijn met de plannen en samenwerkingsafspraken van en met onze partners zoals politie, het platform IVZ van Veiligheidsregio Twente, Veiligheidshuis en het RIEC Oost Nederland.”

Veilige kernen en wijken

Per 1 oktober 2018 beschikt de gemeente Hof van Twente over een sluitende aanpak in het kader van personen met verward gedrag. Op het thema inbraakpreventie gaan we de zelfredzaamheid en betrokkenheid in de kernen en buurtschappen stimuleren in samenwerking met onze wijkagenten. Voorafgaand aan de vakantieperiodes wordt actief ingezet op preventieadvies in het kader van woninginbraken en heling. De algehele herziening van de APV wordt eind 2018 afgerond.

Fietsendiefstallen

Het terugdringen van fietsdiefstallen blijft prioriteit, vooral bij de treinstations in Goor en Delden. Periodieke ruimingsacties van wrakken en weesfietsen worden, in samenwerking met de politie en Gildebor, dit jaar georganiseerd.

Aanpak jeugdoverlast en criminaliteit

Eind 2018 wordt het uitvoeringsprogramma preventie alcohol en middelengebruik opgeleverd. Een belangrijke verbinding wordt gemaakt met het preventie- en handhavings-plan Drank- en Horecawet.

Ondermijning

In het tweede kwartaal wordt de lokale aanpak ondermijning verder vorm gegeven op basis van het lokale ondermijningsbeeld. Er is ook aandacht voor het verbeteren van de weerbaarheid van onze burgers in het kader van ondermijnende criminaliteit. Vanaf het tweede kwartaal wordt daarom onderzocht of KVO Buitengebied in onze gemeente is te organiseren.

Posters en folders

De burgemeester beoogt de lokale aanpak meer te profileren in het straatbeeld door middel van het plaatsen van posters bij opgerolde hennepkwekerijen en het verspreiden van folders in de buurt. Mogelijke uitbreiding van de BIBOB-procedure met de focus op Vastgoed en Bouwen wordt onderzocht.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.