nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

aparthotel delden vervangt 6000 vierkante meterasbest dak

Terug

Aparthotel Delden vervangt 6000 vierkante meter asbest dak

Op 1 april 2019 is het na jarenlange voorbereiding eindelijk zover. Met een gigantische operatie wordt het 40 jaar oude dak van Aparthotel in Delden vervangen. “Het dak is ‘op’ en er komen steeds meer lekkages. Ook het aanzicht is niet fraai en een doorn in het oog van velen. Maar liefst 6000 vierkante meter asbest wordt er verwijderd van dak, gevels en boeien.”

Eind jaren 70 was het heel gewoon om asbestplaten op de daken te leggen. Tegenwoordig zijn de inzichten anders en wil de overheid dat alle asbestdaken over enkele jaren verdwenen zijn. Hoog tijd om het dak aan te pakken, volgens eigenaar Han Weegink van Aparthotel Beheer BV. Delden.

De gehele operatie neemt ongeveer 10 weken in beslag. De uitvoering wordt gedaan door bedrijven in de Hof van Twente. “In een tijd waar veel discussie is over CO2 neutraal en klimaatbeheersing wordt het hotel nu een stuk groener en stijgt van energielabel E naar A. Het hotel is straks beter geïsoleerd en er zullen zonnepanelen en warmteboilers geplaatst worden.”

Tijdens de hele logistieke operatie zal het hotel open blijven. “Door in 10 fases te werken wordt telkens een hotelvleugelgesloten. Aparthotel Delden zal zijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat gasten, medewerkers, golfers en omwonenden er zo weinig mogelijk last van hebben.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.