nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
11:00
17°
zwaar bewolkt
14:00
17°
half bewolkt
17:00
17°
lichte regen
20:00
14°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

burgemeester overhandigt cadeautje in delden in kader van brandpreventieweken

Terug

Video: Kraamschudden in Delden in kader van brandpreventieweken

Met loeiende sirene arriveerde de brandweer op woensdagochtend aan de Stationsweg in Delden. Er werd dit keer niet uitgerukt voor een schoorsteenbrand of omdat iemand de pan te lang op het vuur had laten staan, maar om aan het gezin met de eerst geboren baby in de Hof van Twente in oktober een koffertje te overhandigen met onder andere een rookmelder en een rompertje met brandweerlogo. De overhandiging werd verricht door burgemeester Ellen Nauta. De gelukkige baby was Isabel van het Bolscher uit Delden die op 1 oktober geboren werd.

De maand oktober staat in het teken van brandpreventie. Brandweer Twente trakteert daarom iedere baby, die in Twente in deze maand geboren wordt, op een cadeautje. Bovendien gaan de burgemeesters van de 14 Twentse gemeenten op kraambezoek bij het eerste kindje dat in oktober in hun gemeente geboren wordt.

Brandpreventieweken 2017

De brandpreventieweken hebben dit jaar als thema: Hé doe de deur dicht! Onderzoek heeft uitgewezen dat het sluiten van binnendeuren kostbare tijd oplevert om te kunnen vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt. Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Daarbij is het belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn.

Aanstaande en jonge ouders

De extra aandacht voor brandpreventie richt zich deze periode op alle aanstaande en jonge ouders in Twente. Vooral deze doelgroep laat de deur van de slaapkamer open staan. Daarom krijgen alle ouders die oktober aangifte doen van de geboorte van hun kind een geboortetasje van de brandweer aangeboden. Hierin zitten, naast een aantal leuke cadeautjes, handige tips om brandveiligheid in huis te verbeteren.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.