nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
19°
licht bewolkt
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

dday voor sportpark de mors in delden

Terug

D-Day voor Sportpark De Mors in Delden

Maandag 15 april is D-Day voor de plannen voor Sportpark De Mors. Na een jarenlange voorbereiding moeten de leden van SV Delden, DHV, Devoc en Zwart Wit laten weten of ze het initiatief omarmen. Alle clubs houden tussen 18.00 uur en 21.00 uur een speciale ledenvergadering waar gestemd kan worden.

SV Delden

SV Delden voorzitter Hans van Laarhoven kijkt uit naar het moment waarop een volgende stap genomen kan worden. “De stuurgroep is hier natuurlijk al jaren mee bezig. Na tal van informatieavonden mogen de leden nu beslissen of ze een nieuw sportpark op De Mors willen. En zo hoort het ook.” Voor de voorzitter is het afwachten hoe de avond zal verlopen, maar het gevoel is positief. “Afgaande op de geluiden die ik hoor, verwacht ik dat een ruime meerderheid groen licht zal geven. We hebben bijna 400 leden en er zullen altijd mensen zijn die het niet zien zitten. Het is ook een hele verandering en we geven ons clubhuis op. Aan de andere kant garanderen we de sportieve toekomst van de jeugd in Delden. We krijgen er veel moois voor terug.”

DHV

DHV-voorzitter Freek Marsman laat weten geen problemen te verwachten tijdens de stemming. “Wij zijn een groeiende vereniging die een lastige periode heeft doorgemaakt. Inmiddels hebben we de weg naar boven weer gevonden. De komst van een nieuw sportpark op De Mors maakt dat onze toekomst er alleen maar rooskleuriger uitziet. Voor DHV heeft het project veel voordelen.” Een daarvan is de komst van een beachveld waar op gehandbald kan worden. “Dat blijkt vooral bij de jeugd populair.” In totaal mogen zo’n tachtig leden een stem uitbrengen. “Gezien de positieve feedback die we hebben gekregen, verwacht ik eigenlijk dat iedereen voor zal stemmen.”

Devoc

Robert-Jan van Harten, die namens Devoc in de stuurgroep zit, is ook positief over de belangrijke avond. “Eigenlijk hebben wij als bestuur mandaat en kunnen zonder instemming van de leden beslissen. Maar we vinden het in dit geval belangrijk dat onze sporters en vrijwilligers kunnen aangeven wat ze vinden.” De reacties tot op heden zijn volgens Van Harten erg positief. “Voor de toekomst van Devoc zijn de plannen ook goed. Zo krijgen we een extra veld waardoor we als vereniging weer kunnen groeien en voldoen de banen aan de verplichte afmetingen. Daarnaast hebben we eigenlijk nooit een eigen kantine gehad. Die krijgen we nu wel.” Bij Devoc mogen ongeveer 130 mensen een stem uitbrengen.

Zwart Wit

Bij korfbalvereniging Zwart Wit worden op maandagavond geen problemen verwacht. Voorzitter Rogier Fontijn laat weten dat de club al in januari een voorlichtingsavond heeft gehouden. “Onlangs is er tevens een inloopavond geweest waarbij leden nog vragen konden stellen over de plannen. De reacties die we op beide momenten kregen waren heel positief.” De club verwacht op maandag een kleine 140 leden die een stem moeten uitbrengen. In de statuten staat dat minimaal 20 procent van de stemgerechtigden moet stemmen. “We verwachten niet dat dit een probleem wordt, maar hebben onze leden nog eens extra op het hart gedrukt om te komen.”

Gemeente Hof van Twente

De laatste horde die genomen moet worden, indien de leden van de clubs voor de plannen stemmen, is de beslissing van de gemeenteraad. Op 28 mei moeten die een definitief oordeel vellen over de kosten de gemaakt moeten worden. De raad moet instemmen met een eenmalig kostenpost van € 290.000 en structurele post van € 125.160 per jaar (aflopend). Ook voor het uitwerkingsplan voor aanpassing van de openbare ruimte (parkeren, verkeersmaatregelen) moet € 600.000 vrij worden gemaakt. Het totale project kost ruim 5 miljoen euro.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.