nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

de wendezoele pakt uit tijdens de wendezoeledagen

Terug

De Wendezoele pakt uit tijdens de Wendezoeledagen

Traditiegetrouw vinden ook dit jaar in de tweede week van september, van dinsdag 4 september tot en met zaterdag 8 september de Wendezoeledagen plaats. Het erf van Museumboerderij Wendezoele is deze dagen prachtig versierd met bloemstukken uit eigen tuin, er vinden verschillende demonstraties van oude ambachten plaats, er zijn eigengemaakte producten te koop en bovendien kunt u een kijkje nemen en proeven uit ‘de keuken van toen’.

Het einde van de zomer markeerde vroeger een tijd van weelde. De oogst is binnengehaald, de bloemen en planten staan in bloei en er wordt begonnen met het aanleggen van de wintervoorraad. Op Museumboerderij Wendezoele kunnen geïnteresseerden in levende lijve de weelde van de nazomer beleven tijdens de Wendezoeledagen. Elke dag worden er demonstraties gegeven van oude ambachten zoals spinnen, zandstrooien en manden maken.

Op de brocantemarkt zijn, naast antiek en andere snuisterijen, de gehele week ook verschillende eigengemaakte producten te koop zoals jam, honing van eigen bijen en gevlochten manden. Zaterdagmiddag bakt bakker Ter Avest uit Delden vanaf 11 uur ’s ochtend vers brood in de op hout gestookte oven van de Wendezoele. Het versgebakken brood is natuurlijk ook te koop.

De keuken van toen staat dit jaar in het teken van de tijdelijke expositie “zuivel en zo”. Er worden ter plekke allerlei lekkere ambachtelijke producten met zuivel bereid om te proeven. Speciaal voor kinderen wordt er boter, karnemelk en slagroom gemaakt waarbij de kinderen natuurlijk ook zijn uitgenodigd een handje te helpen.

Er is voldoende parkeergelegenheid en het erfis rolstoelvriendelijk ingericht. De Wendezoeledagen duren van dinsdag 4 tot en met zaterdag 8 september. Van dinsdag tot en met vrijdag is de museumboerderij van 13:30 tot 17:00 geopend. Op zaterdag is het museum vanaf 11:00 geopend. Entree volwassenen € 4,00 en kinderen tot 12 jaar € 1,00. De allerkleinsten tot 4 jaar hebben gratis toegang.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.