nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

themaweek bijen en honing wendezoele van dinsdag 5 tot en met zaterdag 9 juni

Terug

Themaweek ‘bijen en honing’ Wendezoele van dinsdag 5 tot en met zaterdag 9 juni

In de tweede week van juni is de eerste honing van het jaar 2018 gereed om geslingerd te worden. Bij museumboerderij Wendezoele aan de Twickelerlaan wordt hiervoor van 5 tot en met 9 juni een speciale themaweek gehouden. Ras verteller Keizers laat in deze perioden samen met collega-imkers van de Bijenvereniging Hengelo en omstreken zien hoe de honing uit de raten wordt verwijderd. “Een mooie gelegenheid om bezoekers mee te nemen in de wereld van bijen en honing.”

“Bezoekers mogen zelf ook helpen slingeren en ondertussen vertelt de imker over bijenvolken, hoe ze met elkaar communiceren en het belang van bijen als het gaat om bestuiving van bloesems. Tevens zijn de bijen achter het glas in de observatiekast te bewonderen. Honing proeven mag ook en volgens kenners is dit de lekkerste van het jaar. De imker zal over enkele weken de dan gekristalliseerde voorjaarshoning roeren en zo ontstaat de makkelijk smeerbare crème-honing.”

Ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het goed te begrijpen en valt er veel te leren. “Voor de kleinsten is er een kleurplaat met allerlei weetjes over honing en bijen. Uiteraard zijn potten honing te koop en enkele weken daarna ook de crème-honing. De imkers starten elke middag om 14.00 uur en ronden de activiteiten rond 16.30 uur af.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.