nu 13°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
17°
geheel bewolkt
14:00
21°
lichte regen
17:00
21°
zwaar bewolkt
20:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

delden in actie voor nldoet bij zwembad kruidentuin en sportcomplexen

Terug

Delden in actie voor NLdoet bij zwembad, kruidentuin en sportcomplexen

Het Oranje Fonds houdt op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook in Delden wordt er weer volop gehoor gegeven aan deze oproep. Klik hier om naar de pagina van NLdoet te gaan. Acties en vrijwilligers kunnen nog worden aangemeld.

Zwembad De Mors

De afgelopen jaren was het een groot succes: de aanpakronde op Zwembad de Mors in het kader van NL-doet. Baden werden gereinigd, tuinen opgeschoond, broodjes verorberd, drankjes gedronken. Genoeg reden dus om het in 2019 nog eens dunnetjes over te doen. Dat zal gebeuren op de zestiende maart.

“Iedereen die beschikt over een werkend paar handen en een goede wil wordt van harte uitgenodigd zich in te schrijven op de website van NL-doet. Die inschrijvers voegen zich op 16 maart vanaf 9:00 uur bij het badpersoneel, dat zijn diensten ook gratis aanbiedt. Deze vereende krachten zullen de accommodatie zomerklaar maken.” De actie is van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Speeltuintjes Rood Zwart

Rood Zwart werkt sinds enkele jaren samen met andere partijen en vele vrijwilligers (van binnen en buiten de vereniging) aan de herontwikkeling van haar accommodatie en de gebruikersfuncties die hierop plaatsvinden. Daarbij wordt de ontwikkeling gemaakt van louter een voetbalvereniging naar meer dan voetbal alleen. Een functie die nog ontbreekt, en waar veel vraag naar is, is een buitenvoorziening voor de allerjongste jeugd. Twee speeltuintjes verspreid over de accommodatie zouden daar goed in kunnen voorzien, maar ontbreken op dit moment nog. Deze twee speeltuintjes zijn het doel voor NLdoet 2019.

“De speeltoestellen zijn afkomstig van een nabijgelegen school. Vanwege een fusie zijn deze speeltoestellen overtollig geworden. De klus behelst deze toestellen over te brengen naar de accommodatie op twee daartoe aangewezen plekken, ze daar te plaatsen en op te knappen en te schilderen. Verder moet de accommodatie en de groene omgeving van de speeltuintjes worden opgeknapt (schoonmaak en groenonderhoud).” De actie is van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Vernieuwen restaurant In de Hagen

Restaurant In de Hagen bestaat al 10 jaar en het interieur is nodig aan vernieuwing toe. “Wij werken met verstandelijke beperkten en hebben weinig budget. Om het toch mogelijk te maken wat vernieuwingen door te voeren voor de cliënten, willen wij zoveel mogelijk zelf doen en kunnen we wel wat extra handjes gebruiken om de tafels te schuren, wanden te schilderen en het terras zomerklaar te maken.” De actie is van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Klussendag SV Delden

Op 16 maart houdt SV Delden een klussendag om het sportpark De Mors weer helemaal ‘spic en span’ te maken, zowel buiten als in de kleedkamers en het clubhuis. Tussen 9.00 uur en 13.00 uur wil de club klein onderhoud en reparaties verrichten aan bijvoorbeeld hang- en sluitwerk, lampen, kranen. De kantine wordt verder schoongemaakt van boven tot onder.

Eerherstel kruidentuin

De buxushagen van de kruidentuin van museumboerderij Wendezoele zijn ernstig aangetast door buxusschimmel. De vrijwilligers willen tijdens NLdoet de aangetaste hagen worden rooien, de grond opwaarderen met compost en ter vervanging van de buxus struikkamperfoelie Lonicera Nitida aanplanten. “Daardoor wordt de kruidentuin van de historische museumboerderij in zijn oude glorie hersteld.” De actie duurt van 9.00 uur tot 16.00 uur.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.