nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
onbewolkt
08:00
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

schoenendozen vol vreemd en oud geld uit deldense zuil lions

Terug

Schoenendozen vol ‘vreemd en oud geld’ uit Deldense zuil Lions

Munten uit Barbados en Gambia en papiergeld uit Tadzjikistan en Vietnam: het is slechts een kleine greep uit het overzicht van vreemde valuta dat de Lionsclub Nederland inzamelt voor het goede doel. Jaarlijks worden 700.000 (2200 kilo) munten en 10.000 bankbiljetten uit 160 landen ingezameld. In 2018 werd een recordbedrag van 120.000 euro bijeengebracht, goed voor 8000 oogoperaties in derdewereldlanden.

Sinds november 2018 staat er ook in Delden bij supermarkt Dirk van den Broek een zuil voor ‘vreemd en oud geld’. De opbrengst is na de eerste paar maanden uitstekend. “Boven verwachting”, zo laten de Lions weten. “Het geld wordt centraal geteld omdat het ondoenlijk is dit per club uit te zoeken. Het is dus niet precies te zeggen wat de zuil in Delden opbrengt.” Dat het bedrag in de honderden euro’s loopt is echter wel duidelijk. “We hebben tot op heden drie volle schoenendozen met brief- en muntgeld uit de zuil gehaald.”

Mensen die nog oud of vreemd geld vinden, kunnen ook de komende tijd nog een bijdrage leveren. De zuil blijft voorlopig nog staan op de locatie aan de Kortestraat.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.