nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldenaar herman kalter opnieuw lijsttrekker sp hof van twente

Terug

Deldenaar Herman Kalter opnieuw lijsttrekker SP Hof van Twente

Hannie Rohaan lijsttrekker Gemeente Belangen

Deldenaar Herman Kalter is tijdens de ledenvergadering van de SP gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Tevens werd door de leden de door het SP-afdelingsbestuur voorgedragen kandidatenlijst ongewijzigd vastgesteld. Herman Kalter (63) gaat daarmee voor een tweede termijn als raadslid. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen behaalde de SP in Hof van Twente twee zetels.

De kandidatenlijst bestaat uit 11 personen: 1. Herman Kalter (Delden), 2. Frank Stevens (Goor), 3. Jannemieke van Wolferen (Diepenheim), 4. Caroline van Leeuwen (Goor), 5. Henry Betting (Diepenheim), 6. Johnny Hagreis (Goor), 7. Hans Cival (Diepenheim), 8. Gerard Laarhuis (Delden), 9. Cees van Gurp (Goor), 10. Joke Hendriks (Goor), 11. Cora Houtman (Goor). Alle kandidaten zijn al geruime tijd actief betrokken bij de SP en dragen ieder op hun eigen wijze hun steentje bij.

“Vanwege persoonlijke voorkeuren, specifieke kennis en beschikbaarheid van de kandidaten is de volgorde van de lijst heel bewust vastgesteld”, zo laat de partij weten. “Mochten kandidaten door middel van voorkeursstemmen gekozen worden en daarmee anderen op de lijst passeren, zullen zij in principe afstand doen van het recht op hun zetel.”

Op de ledenvergadering werd ook het SP-verkiezingsprogramma vastgesteld. Het eerder dit jaar geschreven GPS-manifest met een 7-tal gemeenschappelijke onderwerpen van GroenLinks, PvdA en SP, is volledig opgenomen in het SP-verkiezingsprogramma.

Hannie Rohaan lijsttrekker Gemeente Belangen

Hannie Rohaan-Vlijm werd afgelopen donderdag gekozen tot lijsttrekker van Gemeente Belangen. Rohaan is nu, naast voorzitter van de drie ‘mans’ fractie Gemeente Belangen Hof van Twente, vervangend voorzitter van de gemeenteraad en vertegenwoordiger van de raad, bij de Regioraad.

“Het bestuur is blij dat Hannie Rohaan zich opnieuw beschikbaar heeft gesteld als lijsttrekker van Gemeente Belangen. De afgelopen periode heeft ze aangetoond dat ze bestuurlijk zeer vaardig is, een goede dossierkennis heeft en een persoonlijkheid is die mensen verbindt. Dat is ook waarmee Gemeente Belangen de komende periode de uitdagingen waar we voor staan, tegemoet wil treden; met kennis van zaken, hard werken en gezond verstand samen er voor gaan!”

Coby Titshof – Leushuis uit Delden staat op plek drie op de lijst voor Gemeente Belangen.

Overige lijsttrekkers

VVD en D’66 maakten hun lijsttrekkers voor de aanstaande verkiezingen al eerder bekend. Huidig wethouder Wim Meulenkamp en raadslid Alice Olde Reuver of Briel zullen voor deze partijen voorgaan in de strijd om de gemeenteraadszetels. PvdA en CDA GroenLinks hebben officieel nog geen kandidaat gekozen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.