nu 18°
Weerbericht Delden
half bewolkt
14:00
21°
onbewolkt
17:00
20°
onbewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldense kampioenen gehuldigd tijdens drukbezochte nieuwjaarsreceptie gemeente

Terug

Deldense kampioenen gehuldigd tijdens drukbezochte nieuwjaarsreceptie gemeente

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hof van Twente is op donderdagavond in het gemeentehuis in Goor druk bezocht. De enkele honderden aanwezigen zagen hoe de kampioenen uit gemeente in het zonnetje werden gezet en hoe burgemeester Ellen Nauta terugblikte op het afgelopen jaar.

Deldense kampioenen

Dit jaar werden er vier kampioenen uit Delden en Ambt Delden gehuldigd. Joost Visschedijk uit Delden werd kampioen op het NK Vlaklandvliegen (paragliden). Melinda Nijland-Zweepe uit Delden pakte twee titels tijdens het Dutch Paint Horse Club Championship & Futurity Contest in Arnhem. Marith Vrugteman uit Ambt Delden was opnieuw succesvol op het NK met haar Serama-hen. Anne Marie Evers won tot slot in Ermelo met haar paard Dif het Nederlands Kampioenschap Vaardigheid klasse Z/ ZZ. Niet gehuldigd, maar wel genoemd in de speech van Ellen Nauta was Niels Visschedijk uit Delden. “Hij liep weg met goud omdat hij zo goed sushi van de slager kan maken.” Ook Carelshaven en Den Soeten Inval kregen een eervolle vermelding.

Paraatheid en vernielingen

Burgemeester Ellen Nauta begon haar speech met het uitspreken van haar waardering richting de hulpdiensten, die paraat stonden tijdens de jaarwisseling. Kritiek had ze op de mensen die in de gemeente vernielingen aanrichtten. “Onbegrijpelijk dat mensen het in hun hoofd halen om met z’n allen aan een lantaarnpaal, vuilnisbak of een kerstboom te gaan hangen om zo’n ding om te krijgen. Wat is de lol daarvan?”

Figuurlijk cement

Ook de inwoners die zich opwerpen als vrijwilliger ontvingen lof van de burgemeester. “Het figuurlijke cement in al onze kernen en buurtschappen. Sommigen van hen mag ik namens onze Koning decoreren en altijd ontmoet ik verbazing. Waarom word ik gedecoreerd? Het is toch normaal wat ik doe? Nee lieve mensen het is niet vanzelfsprekend. Het is om stil van te worden wat jullie doen.” De heer Linde uit Delden werd door Nauta met naam genoemd. Hij hielp de politie om fietsendieven aan te houden.“Zij staan symbool voor al die mensen die van onschatbare waarde voor onze gemeenschap zijn.”

Uitblinkende Hof

In de terugblik op het afgelopen jaar stond Nauta stil bij verschillende goede doelen, de verkiezingen, initiatieven van ondernemers en belangrijke politieke kwesties. Ook benoemde ze de aantrekkelijkheid van de gemeente. “Waar onze Hof ook in uitblonk was onze duurzaamheid en de manier waarop wij dat doen. Juist op dit terrein moeten belangen voortdurend worden afgewogen. Zelfs in de transformatie van de zorg steken we als gemeente onze nek uit. Als het gaat om inkoop van zorg en het bestrijden van zorgfraude, als het gaat om het feitelijke verhaal richting Den Haag.”

Unmeunig trots

De burgemeester sloot af door te zeggen dat ze ‘unmeunig’ trots is op de Hof. “Wij zijn een unieke gemeenschap waar unieke dingen gebeuren. Soms schuurt het, soms knettert het en soms bruist en feest het. Zo moet het ook zijn. Ik ben trots op u allemaal. Ik ben trots op onze Raadsleden en op onze wethouders. Veel staan elke dag met de kop in de wind. Met zulke mensen, met zo’n gemeenschap die wij zijn, valt er niet zoveel te wensen voor het nieuwe jaar. Behalve dat we het met elkaar blijven doen en dat we het goed en zelfs nog ietsje beter doen. Ik wens u allen eentraditioneel, zelfbewust en vernieuwend nieuw jaar!”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.