nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldense kerstbomen ingezameld op zaterdag 12 januari

Terug

Deldense kerstbomen ingezameld op zaterdag 12 januari

De plattelandsjongeren van Pjo-Hajo uit Bentelo halen op zaterdag 12 januari weer kerstbomen op in Delden. De bomen worden tussen 10.00 uur en 12.30 uur ingezameld op de parkeerplaats van Sporthal de Reiger. De inzameling is dit keer een week later dan de afgelopen jaren. De redactie van Nieuws uit Delden ontving de afgelopen dagen dan ook tal van vragen over de inzameling.

Inwoners van Delden geven ieder jaar massaal gehoor aan de oproep om oude kerstbomen af te geven voor het grote paasvuur in Bentelo. Waar jaren geleden kinderen langs de deuren gingen om bomen op te halen voor een loterij, moeten de Deldenaren tegenwoordig zelf een oplossing bedenken voor het kerstgroen. Het ophalen van de kerstbomen door de Pjo-Hajo Bentelo komt voor veel mensen dan ook als geroepen. "De bomen worden niet geteld niet maar het gaat ieder jaar om meerdere ladingen. Dan zit je al snel aan enkele honderden bomen."

Alleen kerstbomen zonder zand aan de kluit worden ingenomen. Bij grote bomen wordt de mensen gevraagd deze in twee stukken te zagen. Ook vragen de jongeren de inwoners om de bomen alleen binnen de genoemde tijden te brengen.

advertenties

03 jan 2019

“Maar zet dan geen bomen meer neer na 12.30 uur want deze blijven dan nog weken liggen met alle gevolgen. En het ziet er niet uit. ”

Toon Nijland 03-01-2019 @ 14:32 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.