nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
19°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

dlicato sluit de deuren aan langestraat la strada verlaat het oude huis

Terug

D-licato sluit de deuren aan Langestraat – La Strada verlaat ‘Het Oude Huis’

Met ingang van 2019 sluit D-licato op nummer 44B de deuren. Eigenaar Jacco van der Vecht laat weten dat deze beslissing is genomen omdat de delicatessenzaak in het centrum simpelweg niet rendabel genoeg is “Na de overname heb ik het tij niet kunnen keren. Ik ga nu zelf verder met mijn noten groothandel.”

D-licato werd bijna 11 jaar geleden gestart door Susan Visschedijk. Zij deed de zaak op 1 april 2016 over aan Jacco Van der Vecht en zijn vrouw Marloes. In maart van dit jaar verhuisde de delicatessenzaak naar een groter onderkomen aan de overkant van de Langestraat. De keuze leidde echter niet tot het gewenste resultaat waardoor de sluiting nu een feit is. “Wij danken iedereen voor de klandizie de afgelopen jaren. Als blijk van dank geven wij op 27, 28 en 29 december 30 procent korting op ons gehele assortiment, zolang de voorraad strekt.”

La Strada

Ook het fraaie pand ‘Het Oude Huis’ van La Strada op Langestraat 27A komt met ingang van maart 2019 leeg. De onderneming die racefietsen en mountainbikes op maat maakt, gaat zich vanaf dat moment vooral richten op online verkoop.

Vincent Heemink: “Na 2 jaar aan de Langestraat gehuisvest te zijn, wordt het tijd voor een andere stek. We willen ons meer gaan richten op de werkplaats en het uitbouwen van ons eigen merk La Strada. Hiermee komt de winkelgedachte voor ons te vervallen. De verkoop van op maat gemaakte (race)fietsen loopt goed, mensen weten ons nu goed te vinden uit heel het land, dit door mond tot mond, via internet en de sociale media. De klanten komen ook veelal op afspraak. Daarom hebben we besloten de huur op de huidige locatie per 1 maart stop te zetten.”

“De huidige locatie heeft ons veel gebracht qua naamsbekendheid maar biedt voor het uitbreiden van onze werkplaats onvoldoende mogelijkheden. We hebben nog tot het voorjaar de tijd om uit te kijken naar iets passends. We zijn op zoek naar een ruimte zijn van minimaal 50 vierkante meter, met eigen toegang, een aparte ruimte voor wat opslag en voldoende parkeergelegenheid. Hier willen we dus een mooie werkplaats inrichten.”

Leegstand centrum Delden

Door het verdwijnen van de twee winkels uit het straatbeeld, verdubbelt de leegstand aan de Langestraat. Ook het pand waar BT Computer Service aan de Langestraat 7 was gevestigd staat leeg. Daarnaast is er nog geen invulling gevonden voor de winkel waar eerder Harrie van der Woning Tweewielers was gevestigd. Natuurlijk is er ook nog geen oplossing voor de onderste verdieping van het voormalige Rabo-kantoor.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.