nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
04:00
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
10°
lichte regen
13:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

drie scenarios voor aanpak spoorsloot en omgeving in delden

Terug

Drie scenario's voor aanpak Spoorsloot en omgeving in Delden

De gemeente en het waterschap Vechtstromen houden op dinsdag 23 januari een inloopbijeenkomst in het Parochiehuis over de aanpak van de Spoorsloot en omgeving in Delden. Bewoners en andere geïnteresseerden krijgen van 17.00 uur tot 20.30 uur informatie over de onderhoudsvarianten die zijn bedacht: scenario groot onderhoud, scenario parklandschap en scenario water en bos. Inwoners kunnen uiterlijk tot 28 januari laten blijken welke variant hun voorkeur heeft. De ontvangen reacties worden beoordeeld en mogelijk opgenomen in het onderhoudsplan. Het doel is om de onderhoudswerkzaamheden vóór de zomer 2018 uit te voeren.

KLIK HIER om de varianten te bekijken.

“De gemeente en het waterschap Vechtstromen willen aan de waterpartijen en groenstrook gelegen tussen de spoorlijn en de Reigerstraat in Delden groot onderhoud uitvoeren”, zo laten de partijen weten. “Omdat onderhoud de afgelopen decennia niet heeft plaatsgevonden, is er een verloederd beeld ontstaan. Door zwerfvuil, bladinval en geringe doorstroming is de waterkwaliteit van de waterpartij matig.”

De waterpartij heeft een belangrijke waterhuishoudkundige functie. Samen met de groenstrook is het een beeldbepalend element. Omdat deze functies onder druk staan hebben de gemeente en het waterschap besloten om groot onderhoud uit te voeren. “Dit houdt in dat de waterpartij wordt uitgebaggerd, de overmatige begroeiing wordt verwijderd en dat een nieuwe stuw wordt geplaatst. Het onderhoud aan de groenstrook bestaat uit het verwijderen van overmatige beplanting en bomen.”

advertenties

10 jan 2018

“Mooi initiatief van de gemeente om die vieze sloot eindelijk eens aan te pakken. Ze lijken alleen steeds te vergeten dat die sloot verder loopt bij de Kievitstraat. Verschillende bewoners van de Kievitstraat hebben al bij de gemeente aangeklopt met het verzoek de verantwoordelijkheid te nemen en die sloot eens schoon te maken. Helaas komt de gemeente steeds met vage en ontwijkende antwoorden waarbij zij aangeven niet verantwoordelijkheid te zijn voor die sloot. Dus die bijeenkomst op 23 januari is een mooie gelegenheid voor de bewoners van de Kievitstraat om te horen of de gemeente ook zo´n mooi initiatief voor hen in petto heeft. Ik ga er van uit dat de gemeente een mooi antwoord voor de Kievitstraat heeft.”

evertnooijen 10-01-2018 @ 21:22 | 1 | rapporteer

Reageren

27 jan 2018

“Update: Goed nieuws voor de Kievitstraat.
Tijdens de bijeenkomst op 23 januari is ons door medewerkers van Gemeente Hof van Twente en het Waterschap verzekerd dat ook de sloot bij de Kievitstraat dit jaar zal worden aangepakt. Al het achterstallig onderhoud van de afgelopen 20 jaar zal dit jaar door ProRail worden uitgevoerd. Daarna zal het Waterschap regulier onderhoud uitvoeren (c.a. 2 keer per jaar en de sloot dus schoonhouden).
Wij zijn benieuwd en zullen dit natuurlijk in de gaten houden. Wij gaan uit van een mooie en schone sloot achter ons huis.”

evertnooijen 27-01-2018 @ 22:08 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.