nu 13°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
12°
half bewolkt
08:00
15°
geheel bewolkt
11:00
17°
lichte regen
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

drukste meimaand in decennia op zwembad de mors

Terug

Drukste meimaand in decennia op zwembad De Mors

Zwembad De Mors kan terugkijken op een geweldige start van het nieuwe zwemseizoen. Het prachtige meiweer heeft op het buitenbad geleid tot uitzonderlijke bezoekersaantallen; sinds eind jaren ’70 van de vorige eeuw was het in de eerste zwemmaand niet zo druk meer. Ten opzichte van mei 2017, wat zeker geen slechte maand was, kwamen er bijvoorbeeld zo’n 5000 mensen meer door de poorten. “De vrees dat de pijlen tijdens de warme weken in april al verschoten waren, bleek onterecht. Een frisse aanloop van een paar dagen werd gevolgd door bijna onaflatende zonneschijn.”

Op 1 mei was het nog wel even wennen voor de vaste zwemmers. Met moeite was de watertemperatuur tot het minimum van 22 graden gestuwd, de buitentemperatuur maakte de zwembeleving toch behoorlijk fris. Ook voor de dappere zwemleskinderen was het tijdens de eerste paar dagen best bikkelen, maar dat werd daarna in klinkende zonnestralen uitbetaald.

Door de groeiende belangstelling moet De Mors ook alle zeilen bijzetten. “Al jaren krijgt de toestroom naar de Mors een meer regionaal karakter”, zo laat Bart Schurink weten. “Om de toenemende bezoekersaantallen letterlijk in goede banen te leiden, wordt het diepe bad vanaf juni standaard voorzien van 2 lengtelijnen. Tussen beide lijnen – op baan 7 – wordt zodoende een baan gecreëerd waarin de snellere zwemmers hun plek vinden. Door die bezoekers te scheiden van de meer recreatieve zwemmers, moeten beide doelgroepen meer rust vinden in het bad. Wanneer de situatie erom vraagt, worden ook één of meerdere duikplanken gesloten, op de zondagochtend tussen 10:00 en 11:00 is dat standaard het geval.”

Hoewel de maatregelen een inbreuk zijn op vaak jarenlange gewoontes van vaste gasten, zijn ze onvermijdelijk om de toenemende populariteit van het zwembad het hoofd te kunnen bieden. “Zoals in een goed huwelijk zijn concessies soms nodig om op de lange termijn te kunnen garanderen. We roepen het al jaren: ‘Samen zijn we de Mors’ en nu dat ‘samen’ – gelukkig – steeds veelomvattender wordt, moet er soms wat water bij de wijn. Uiteindelijk is natuurlijk iedereen winnaar, want een groter draagvlak is belangrijk voor een openbare voorziening als de onze”, aldus Bart Schurink.

In juni hoopt men op de Mors voort te kunnen bouwen op het fundament dat in mei gelegd werd. “De blauwe hemel en hemelse temperaturen die ook deze week te noteren zijn, bieden voldoende perspectief. De persoonlijke touch en de strikte regelhandhaving hebben we zelf in de hand, het weer kunnen we maar moeilijk sturen. Des te meer reden om te genieten van de mooie momenten. Samen”, benadrukt Schurink.

Archieffoto

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.