nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

feestelijke afsluiting zwembad de mors na teleurstellende zomer

Terug

Feestelijke afsluiting zwembad De Mors na teleurstellende zomer

45 zwemdiploma’s uitgereikt

Niets is zo veranderlijk als het weer en nergens zijn ze zo afhankelijk van de zon als bij een buitenzwembad. Bij zwembad De Mors kon na het sluiten van de poorten op zaterdag 16 september de balans over 2017 worden opgemaakt. Het bleek een zwemseizoen dat zonnig begon, maar een regenachtig einde kende. Beheerder SBR: “Op meteorologisch gebied werden een heerlijke mei- en junimaand gevolgd door een zomer met veel ups en downs. De gang naar het zwembad kende een soortgelijke tendens en bleef al met al iets achter bij vorig seizoen.” Gemiddeld trekt het zwembad in Delden rond de 80.000 bezoekers.

Samenwerking werpt vruchten af

Ondanks een aantal teleurstellende maanden, waren er echter ook de nodige positieve ontwikkelingen. “Tijdens het seizoen viel vooral op dat het Hengelose aandeel in het badbezoek, zowel recreatief als clubgebonden, exponentieel groeide. Niet gek, omdat het buitendeel van het Twentebad stevig verbouwd wordt en beide baden een nat noaberschap onderhouden. De Mors wenst de Hengeloërs alvast veel plezier in wat een prachtbad belooft te worden, maar hoopt ze volgend zomer nog eens terug te zien.” Ook de samenwerking met onder andere camping Mooi Delden en het Aparthotel nam dit jaar een hoge vlucht.

ZON-zomeractie

Op 9 september werd het seizoen al afgesloten met de vaste ochtendzwemmers. Deze zwemfanaten werden getrakteerd op een lekker kopje koffie met krentenwegge, een onverwoestbare traditie. “Voor drie deelnemers aan de ZON-zomeractie was het feest nog groter. Cindy Ottink won een Zwemabonnement voor volgend seizoen, Janny Nijholt-Bootsma won een 10-badenkaart voor 2018 en Jos Meijerink werd gelukkig gemaakt met een flinke slagroomtaart. De regionale winnaar van de ZON-zomeractie wordt medio september getrokken en bekendgemaakt op www.zwembad-demors.nl

Diplomafeest

Al deze lekkernijen en cadeaus vielen een week later in het niet bij de beloningen die op de 16 september werden verstrekt aan de zwemleskinderen. “Nadat zij na de sluiting van het bad nog een week langer doorlesten, haalden 45 van hen het zwemdiploma. Traditiegetrouw is het afzwemmen van de zwemleskinderen het slotstuk van het zwemseizoen op Zwembad de Mors, afgelopen zaterdag was dit niet anders. Doordat de regen vooral in de rest van Nederland viel, waren de omstandigheden lang zo barbaars niet als tijdens het proefzwemmen. De massaal opgedraafde en enthousiast meelevende familieleden en kennissen maakten het feest compleet.”

“De zwemvaardigheidskinderen beten om 10:00 uur het spits af en voldeden ruimschoots aan de eisen die zwemtechnisch, reddend en snorkelend gesteld worden. Het enthousiasme van de grote groep eerstejaars bewijst maar weer dat ook na het behalen van een C-diploma nog veel zwemplezier in het verschiet kan liggen. Een goed uur later volgden de ABC-gladiatoren, die na keurige verrichtingen gezamenlijk watertrappend hun zwemseizoen beëindigden. In het programma verweven waren de MorsMasters, die de Survival & Skills toonden die zij dit jaar opdeden. Met dit traject speelt de Mors in op de behoefte van oud-zwemvaardigheid 3-kinderen om toch een vervolg te geven aan hun zwemloopbaan.”

“Het grote aantal deelnemers aan de diverse zwemlessen én de groei in het aantal afzwemmers bewijst maar weer dat de meerwaarde van zwemles in een buitenbad steeds vaker door ouders wordt erkend”, zo geeft badmeester Bart Schurink aan. “Met trots feliciteert het gehele zwembadteam dan ook: Sophie Vochteloo, Brent Vos, Kokob Meharena Gerezhinner, Kick Wijninga, Mischa Borgesius, Milan van Geenen, Johanna Margré (Zwemles A). Kjeld Spekreijse, Maud Kooiker, Jinte Pots, Stef Olde Veldhuis, Sesen Meharena Ghebrihiwet, Yorusalem Meharena Ghebrihiwet, Silvano Keus (Zwemles B). Sophie van Otten, Roan Mulder, Alec Sanchez, Teun Raanhuis, Anne Raanhuis, Femke ter Braak, Sanne ter Braak, Max Vonkeman (Zwemles C). Bente Spekreijse, Fenne Gerritsjans, Lieke Kooiker, Steffie Hommels, Sam Faber, Inés Sanchez, Evi Kruiskamp, Maxim Prudhomme van Reine, Ghislaine Prudhomme van Reine, Tom Poelman, Mick Hommels, Merle Nobbenhuis, Julia Roessel, Esmee Könninger (Zwemvaardigheid). Meike Spekreijse, Iris Raanhuis, Nienke Pot, Britt Aarnink, Yonne Radstaak, Roos Terlouw, Jens Terlouw (MorsMasters).”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.