nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

eetmeecafe geeft deldense schuttersfeesten nieuwe boost

Terug

EetMeeCafé geeft Deldense Schuttersfeesten nieuwe boost

De afgelopen jaren zaten de Deldense Schuttersfeesten al in de lift op gebied van bezoekersaantallen, interesse van buitenaf en positieve feedback over het programma. En ook dit jaar kijkt de organisatie terug op drie geweldige feestdagen. Dat dit jaar het positieve gevoel na afloop nog iets sterker was dan in het recente verleden, had vooral te maken met het succes van het EetMeeCafé bij de start op vrijdag. Het traditionele bedrijvenuurtje werd geschrapt en maakte plaats voor het nieuwe onderdeel. Het bleek een schot in de roos. Niet alleen konden de Deldense ondernemers aanschuiven voor de grote barbecue op het terrein aan de Langestraat, maar ook waren vriendengroepen, sportteams en andere organisaties van harte welkom.

“We hadden gehoopt op zo’n 200 aanmeldingen en daar zijn we ruim overheen gegaan”, vertelt voorzitter Jeroen Dorenbush. “Met zeker 600 gasten zijn onze verwachtingen ruim overtroffen.” Dat is ook fors meer dan het aantal ondernemers dat de afgelopen jaren kwam. “Het bedrijvenuurtje liep altijd wel redelijk, maar we wilden toch een keer wat anders. Vooral ook om de bezoekers te blijven verrassen. Het EetMeeCafé was een geweldig succes en zal volgend jaar zeker weer op de agenda staan.”

Ook de zaterdag en de zondag verliepen naar wens. “De zaterdag is vooral ingericht voor de kinderen en de jeugd en dat blijkt succesvol. Het is mooi om te zien dat de VIOS Teenage Danceparty on tour en aansluitend DJ Ivar, DJ Rob Toonen en Ouwe Jongens Krentenbrood niet alleen populair zijn bij de Deldense jeugd, maar ook bezoekers uit bijvoorbeeld Bentelo en Hengevelde trekken. Delden is klaarblijkelijk populair bij de jeugd.”

De zondag was weer volgepakt met de traditionele onderdelen. “Om 13.00 uur was de optocht van de Schutterij, met muziekkorpsen en diverse oldtimers die door het centrum van Delden trokken.” Het traditionele koningsschieten ging van start om 14.30 uur en werd uiteindelijk gewonnen door Richard de Brouwer. De band Millenium en Stef Ekkel sloten het Deldense feest vanaf 18.30 uur af met een optreden in de tent.

Foto's EetMeeCafé staan in de viewer. Foto's van de zondag volgen later.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.