nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

vitaliteitsscan voor deldense verblijfsaccommodaties

Terug

Vitaliteitsscan voor Deldense verblijfsaccommodaties

Gemeente Hof van Twente laat momenteel een ‘vitaliteitsscan’ uitvoeren bij de verblijfsaccommodaties in Delden en de andere kernen in de Hof. De scan is bedoeld om te kijken de hotels, bed & breakfasts en campings voldoende aansluiten bij de wensen van de huidige én toekomstige bezoekers. Met andere woorden: zijn deze accommodaties toekomstbestendig? Eind juni worden de resultaten gepresenteerd.

“In het kader van het economisch actieprogramma van de gemeente Hof van Twente wordt extra geïnvesteerd in de vrijetijdseconomie in Hof van Twente. Het doel is om het aantal bezoekers en overnachtingen te laten groeien en daarmee de bestedingen en het aantal banen. Diverse partijen zijn inmiddels actief om deze ambitie te realiseren. Zo zet Twente Marketing de regio Twente meer op de kaart en zorgt de VVV dat de bezoekers in Hof van Twente gastvrij worden ontvangen en goed worden geïnformeerd. Een ander belangrijk onderdeel is het onder de loep nemen van de huidige verblijfsaccommodaties: zijn deze allemaal goed op orde? Trekken ze de juiste doelgroepen aan en voldoen zij aan de verwachtingen van de bezoekers? Met andere woorden: zijn de accommodaties en is de sector vitaal?”

De projectgroep Vrijetijdseconomie, waarin gemeente en ondernemers samenwerken, wil dit graag weten om samen aandachtspunten en bijbehorende acties te bepalen. Burgemeester Nauta: “Als portefeuillehouder vrijetijdseconomie, ben ik nauw betrokken bij de vitaliteitsscan. De uitkomsten van dit onderzoek gebruiken we om te bepalen of we onze richting bij moeten stellen of vooral op deze weg door moeten gaan. Wij willen ons als gemeente op dit gebied ook graag onderscheiden en samen met ondernemers werken aan de duurzame vitaliteit en ontwikkeling van onze verblijfsrecreatie. Ik hoop dan ook dat alle ondernemers mee doen en samen met de gemeente willen bouwen aan een vitale toeristische sector.”

De gemeente Hof van Twente heeft adviesbureau ZKA ingeschakeld om de vitaliteitsscan uit te voeren. Alle bedrijven met een verblijfsaccommodatie hebben een enquête toegestuurd gekregen en de kampeerbedrijven met meer dan 40 plaatsen en de hotels en B&B’s met meer dan 15 bedden worden op 16 en 17 mei bezocht. De kleinschalige recreatieondernemers worden daarbij niet vergeten: steekproefsgewijs worden ook een aantal kleinere bedrijven bezocht. ZKA verwerkt de uitslagen van de enquêtes en de bedrijfsbezoeken in een rapport.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.