nu 13°
Weerbericht Delden
onbewolkt
02:00
10°
onbewolkt
05:00
onbewolkt
08:00
10°
onbewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

ekiko viert 5jarig jubileum tijdens de week van de pleegzorg

Terug

Ekiko viert 5-jarig jubileum tijdens de Week van de Pleegzorg

In de Week van de Pleegzorg die van 31 oktober tot en met 7 november 2018 duurt, rolde ook het jubileummagazine van Ekiko van de pers. De Deldense stichting bestaat op de kop af vijf jaar. Ekiko staat voor ‘elk kind een koffer’ en is bedoeld voor kinderen die niet thuis kunnen wonen en geen of nauwelijks eigen spulletjes hebben.

Dit jubileumjaar is gevierd met een drietal activiteiten, het maken van een promotiefilmpje met eigen Ekiko-lied, het vervullen van wensen van pleegkinderen en het magazine als sluitstuk. In het magazine is meer te lezen over het ontstaan van Ekiko, de mensen achter Ekiko, het pleegouderschap en ervaringsverhalen. “Er worden verschillende kanten van de wereld van pleegzorg belicht. Ekiko is een praktische verbinder tussen verschillende partijen in de jeugdzorg en biedt kinderen praktische ondersteuning door middel van de koffer en Ekiko op Maat.”

“Kinderen leven in het nu. Dus nu moet het veilig zijn. Sommige ouders kunnen de zorg voor hun kinderen niet aan. Of zijn niet in staat hun kinderen de veiligheid te bieden die ze nodig hebben. Die kinderen worden beschermd door Pleegzorg. In een nieuw gezin krijgen ze een veilige omgeving, de liefde, aandacht en warmte die elk kind zou moeten krijgen. En al is het een fijner huis, het blijft een vreemd huis. Dan is het fijn om een eigen pyjama, tandenborstel en knuffel bij je te hebben. Zodat je je op die andere vreemde plek ook een beetje thuis voelt. Vaak komen deze kinderen met lege handen aan op de nieuwe plek.”

Voor die kinderen zet Ekiko zich in. Ekiko vindt dat elk kind dat niet thuis kan slapen een eigen koffertje zou moeten hebben met eigen spullen. “Omdat alle kinderen dat nodig hebben. Maar ook om iets van thuis te hebben op het moment dat ze op een nieuwe plek verwelkomd worden. Om terug te kunnen kijken, maar vooral ook vooruit.” Het magazine is kosteloos op te vragen via info@ekiko.nl.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.