nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

erve hooyerinck plaatst 144 zonnepanelen op dak

Terug

Erve Hooyerinck plaatst 144 zonnepanelen op dak

De lampen, computers en de schoolbel op de basisschool Erve Hooyerinck worden nu nog voorzien van elektriciteit uit het stroomnet. Met de plaatsing van maar liefst 144 zonnepanelen op het dak, komt daar echter snel verandering in. De panelen hebben een totaalvermogen van bijna 40.000 Wattpiek. Voldoende om te voorzien in de elektriciteitsbehoefte van de school.

Na afloop van de Rolstoelvierdaagse, die van 24 tot en met 28 juli wordt gehouden en waar de deelnemers in de school overnachten, worden de lampen in de school tevens vervangen door LED-verlichting. De Erve Hooyerinck zet daarmee weer een stap in haar duurzaamheidsdoelstelling. Directeur Geert Ros: “We zijn op school de afgelopen 2 jaar druk bezig geweest met energie besparen en ook aan afval scheiden. Naast fysieke aanpassingen wordt ook veel aandacht besteed aan houding verandering van in eerste instantie de kinderen en in tweede instantie de ouders. Samen werken we toe naar een groenere wereld.”

Bezoek gedeputeerde

Op vrijdag 7 juli bezocht gedeputeerde Annemieke Traag gemeente Hof van Twente. Sinds april is Traag gedeputeerde van de provincie Overijssel voor onder andere Duurzaamheid, Energie en Milieu. Doel van het werkbezoek was kennismaking en bekijken hoe provincie Overijssel en Hof van Twente kunnen samenwerken bij de realisatie van de ambities op gebied van nieuwe energie.

Er werd ook een bezoek gebracht aan basisschool Erve Hooyerinck in Delden. Daar vertelde Geert Ros over de verduurzaming van de school en werd een duurzaamheidskaart overhandigd. De kinderen sloten het bezoek zingend af met het duurzaamheidslied, waar ze een eigen dans op hebben bedacht. Wethouder Wim Meulenkamp: " Het was een heel goed bezoek. Onze ambities op het gebied van duurzaamheid en energie sluiten goed op elkaar aan. De gedeputeerde en wij werden ook nog verrast door Hofkracht met mooie collages, waaruit nog eens duidelijk wordt hoezeer onze inwoners zich inzetten voor duurzaamheid. En de kinderen maakten met hun lied het bezoek helemaal af!"

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.