nu 19°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
26°
onbewolkt
14:00
28°
half bewolkt
17:00
28°
onbewolkt
20:00
26°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

gemeente hoeft niet op te treden tegen varkenshouderij

Terug

Gemeente hoeft niet op te treden tegen varkenshouderij

De gemeente Hof van Twente hoeft van de Raad van State niet (opnieuw) op te treden tegen een varkenshouderij net over de Kanaaldijk in Ambt Delden, dat is de uitkomst van de procedure waarin woensdag uitspraak is gedaan. (Lees de uitspraak hier.)

Met de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak lijkt een voorlopig einde te komen aan een slepende kwestie. Omwonenden hebben te kennen gegeven overlast te hebben van een varkenshouderij, bestaande uit geuroverlast, stof, lawaai en vooral vliegen.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State deed op 25 april 2007 uitspraak over de revisievergunning van 11 juli 2006. (Lees die uitspraak hier.) Voor het probleem bestond lange tijd geen oplossing.

De gemeente heeft uiteindelijk op 13 oktober 2014 wel een last onder dwangsom opgelegd aan de varkenshouder voor de geuroverlast. Inmiddels is echter ter bestrijding van de geuroverlast een luchtwasser aangebracht en de rechter twijfelt er niet aan dat die naar behoren werkt. Overlast van vliegen als gevolg van de stal kon onvoldoende worden aangetoond.

Er is in het verleden onnodige vertraging in de procedure ontstaan doordat pas op 30 januari 2015 een bezwaarschrift is ingediend tegen de nieuwe omgevingsvergunning, terwijl de termijn eigenlijk verstreken was. De indiener stuurde zijn e-mailbericht echter op die datum omdat door de gemeente in het Hofweekblad ten onrechte die datum als uiterste datum was vermeld. (Zie de bekendmaking hier.)

Dit heeft geleid tot de uitspraak dat alsnog inhoudelijk op het bezwaarschrift moest worden beslist. (Lees die uitspraak hier.) Pas daarna volgde een uitspraak van de bestuursrechter (niet gepubliceerd) en de uitspraak van de Raad van State van woensdag.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.