nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

gemeente wil ozbtarief club en buurthuizen niet verlagen

Terug

Gemeente wil OZB-tarief club- en buurthuizen niet verlagen

De gemeente Hof van Twente ziet geen aanleiding om de het OZB-tarief voor club- en buurthuizen te verlagen. Dat blijkt uit de schriftelijke beantwoording door het college van vragen van het CDA. Op 14 november nam de Tweede Kamer het amendement Omtzigt aan. Hierdoor kunnen gemeentes, na aanname van het belastingplan in de eerste Kamer, ervoor kiezen om bij sportclubs, scoutingverenigingen, speeltuinverenigingen, dorps-en buurthuizen en andere ANBI en SBBI’s niet langer het hoge OZB – tarief voor niet woningen (lees: bedrijven) in rekening te brengen, maar het lage OZB-tarief voor woningen.

Het college laat echter weten het niet onrechtvaardig te vinden dat een vrijwilligersorganisatie, zoals een sportvereniging of scoutingclub, een hoger OZB-tarief betaalt dan een gewoon huishouden. “De accommodatie waarin een vrijwilligersorganisatie is gehuisvest betreft een niet-woning. Op grond van het gelijkheidsbeginsel willen we hierin geen onderscheid maken met andere instellingen. Dit zou anders tot onduidelijkheid leiden bij de belastingheffing. Wanneer een accommodatie onder de categorie van een niet-woning valt dient naar onze mening dan ook het (hogere) tarief van een niet-woning te worden betaald.”

Voor clubs en verenigingen uit Delden is dat een flinke streep door de rekening. Voetbalvereniging Rood Zwart verzocht het college onlangs om de zware OZB-lasten voor sportverenigingen en andere sociaal belang behartigende instellingen (SBBI's) te verlichten. Voorzitter Robert Ros: “Hierbij wil ik u namens ons bestuur verzoeken om de mogelijkheden die deze nieuwe wetgeving biedt ook in onze gemeente te benutten. Ik wil u daarbij verzoeken enige haast te maken zodat sportverenigingen en andere sociaal belang behartigende instellingen (SBBI's) reeds in 2019 van deze gewijzigde wetgeving kunnen profiteren.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.