nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
onbewolkt
08:00
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

grimmige en rumoerige informatiebijeenkomst over sluiting camping westerholt

Terug

‘Grimmige en rumoerige’ informatiebijeenkomst over sluiting camping Westerholt

Dat het geen gezellige avond zou worden, was vooraf al wel duidelijk. De informatiebijeenkomst die de stichting Twickel op woensdag bij ’t Hoogspel in Delden hield over de sluiting van camping Westerholt verliep ‘rumoerig en de sfeer was grimmig’, zo tekende RTV Oost op (klik). Het overgrote deel van de ongeveer tweehonderd standplaatshouders van de camping maakte van de mogelijkheid gebruik om vragen te stellen aan de rentmeester. Het eindresultaat was voor de gasten teleurstellend.

Twickel is de nieuwe eigenaar van het terrein en heeft plannen voor een kleinschalig bungalowpark op de locatie. Dat betekent dat de standplaatshouders, die er vaak al tientallen jaren staan, moeten vertrekken. Daarmee worden de investeringen die veel gasten hebben gedaan aan hun caravan of chalet tenietgedaan. Gehoopt werd op een tegemoetkoming in de kosten voor onder andere het verwijderen van de woningen, maar dat lijkt er niet in te zitten. Wel kunnen de mensen hun stageld van 2019 terugkrijgen als ze voor 15 april vertrekken. ‘Een oprotpremie en alleen in het belang van Twickel zelf’, zo vinden de standplaatshouders.

Twickel zal komend jaar de exploitatie verzorgen. Het zwembad zal geopend blijven, in het hoogseizoen is er het vertrouwde animatieteam voor de kinderen en er zal passend onderhoud worden gepleegd aan het terrein. Daarnaast kunnen de huurders gebruik blijven maken van de tennisbanen en overige speelvoorzieningen. Weinig gasten kijken echter uit naar de vakantie in 2019. De kantine blijft gesloten en links en rechts worden er caravans en chalets afgebroken. “Dan kun je toch niet lekker vakantie vieren.”

Twickel geeft aan de reactie van de bewoners te begrijpen, maar niet anders te kunnen. “Stichting Twickel heeft de camping gekocht van Barend Naafs, die Westerholt wegens privéomstandigheden van de hand heeft gedaan. Door zijn situatie is de heer Naafs niet meer in staat om de camping te exploiteren en te onderhouden. Dit heeft hem doen besluiten om de camping enige tijd geleden (eerst via stille verkoop en vervolgens publiekelijk) te koop aan te bieden. Twickel is geen partij die een camping exploiteert en dus kijken we naar een andere oplossing.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.