nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

groenlinks hof van twente wil proef met basisinkomen

Terug

GroenLinks Hof van Twente wil proef met basisinkomen

GroenLinks wil een proef met basisinkomen voor de mensen in de bijstand in de Hof van Twente, dat laat de partij weten in een persbericht. “De kloof tussen arm en rijk groeit en echte armoede bestaat ook in de Hof. De voedselbank vervult nog steeds zijn noodzakelijke rol. We willen in de Hof in de eerste plaats geen kinderen in armoede laten opgroeien. Nu zijn er wel regelingen waar ouders een beroep op kunnen doen, maar één geïntegreerde regeling voor kinderen in armoede is er nog niet. Ook voor de ouders van die arme kinderen is er in de Hof nog niet een allesomvattende regeling van de armoedebestrijding.” De partij geeft aan dat het voorkomen van armoede natuurlijk de hoogste prioriteit heeft, maar dat een basisinkomen ook veel problemen kan wegnemen.

Er zijn volgens de partij 320 mensen met een bijstandsuitkering in de Hof. “Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 50 procent er nooit in zal slagen de bijstand te verlaten. Verder kan de coördinatie van de armoedebestrijding verbeteren door een samenwerkingsplatform op te zetten. Als sluitstuk willen wij ons inzetten voor de oprichting van Stichting Urgente Noden ook in de Hof, die binnen 24 uur kan reageren op een urgente financiële nood.”

Om de plannen te bespreken houdt de partij in samenwerking met de SP en de PvdA op donderdag 25 januari een bijeenkomst over het basisinkomen voor de inwoners van de Hof van Twente. “Al jaren wordt er gepraat over een mogelijk basisinkomen. In verschillende gemeenten vindt er een proef plaats met regelarme bijstand. De Vereniging voor Basisinkomen en het Burgerinitiatief Basisinkomen 2018 beijveren zich voor een basisinkomen voor iedereen.”

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 25 januari in de Reggehof in Goor. “Vanaf 19.30 wordt koffie en thee geschonken in de foyer en om 20 uur begint de bijeenkomst. Een van onze gasten is Johan Luijendijk, de initiatiefnemer van het Burgerinitiatief Basisinkomen 2018. Voor deze bijeenkomst hoeven bewoners zich niet op te geven. Als ze willen meediscussiëren vragen we wel om een aanmelding via: groenlinkshofvantwente@gmail.com.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.