nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

groenlinks pvda en sp presenteren gezamenlijke visie

Terug

GroenLinks, PvdA en SP presenteren gezamenlijke visie

De politieke partijen GroenLinks, PvdA en SP in de Hof van Twente, hebben op donderdag 29 juni hun gezamenlijke visie gepresenteerd in het gemeentehuis. Andre Manuel voorzag de presentatie van snedig en tot nadenken stemmend commentaar. Het manifest met de naam ‘Hofroute 2018 - 2022’ richt zich op een aantal voor de Hof belangrijke thema’s en de visie en voornemens vormen een belangrijk onderdeel van de verkiezingsprogramma’s van de drie partijen.

“Ze pleiten voor een cultuuromslag en concrete veranderingen op terreinen die onze gemeente ‘naar de toekomst toe‘ sterker maken”, zo laten de partijen weten. “Zoals de verhouding tussen bestuur en burger, waar het stimuleren van en vertrouwen in burgerinitiatieven de voorkeur verdient boven ‘top down’ plannen, behoudzucht en risicomijdende controle. Een ander veld van verandering betreft de hulp en begeleiding voor inwoners die dat nodig hebben. Dat gaat dan om de inrichting van de zorg, het armoedebeleid en de omgang met vluchtelingen. Ook hier zijn stimuleren, mogelijk maken en zelfredzaamheid met steun van elkaar en zo nodig van de overheid de sleutelwoorden. Ten slotte staan we voor grote uitdagingen waar het gaat om ons gebruik van energie en grondstoffen en om de toekomst van ons buitengebied.”

Een aparte plaats wordt ingeruimd voor ‘kunst en cultuur’. “Wij vinden dat het een gemeenschap siert wanneer die ruimhartig plaats inruimt voor kunst en cultuur. En dat die gemeenschap in ruil daarvoor sterker wordt, in sociaal, cultureel en economisch opzicht. ‘Kunst en cultuur’ zijn geen kostenpost, maar een investering in een betere toekomst.”

Klik hier om de ‘Hofroute 2018 - 2022’ te bekijken.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.