nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

groenlinks van teleurstelling naar euforie

Terug

GroenLinks: Van teleurstelling naar euforie

Zo groot als de teleurstelling vier jaar gelden was, zo groot is de vreugde op woensdagavond. In 2014 kwam GroenLinks nog 146 stemmen te kort voor een plekje in de gemeenteraad van de Hof van Twente. Nu haalde de partij met 882 stemmen ruim de kiesdeler van 697.

De partij laat weten trots te zijn een zetel te hebben veroverd. Veroverd, zo voelt het ook na de enorme krachtsinspanning van de afgelopen maanden. Lijsttrekker William Sanchez uit Delden is de man die namens de partij plaats zal nemen in de raad. “Ik dank onze kiezers van harte en ben onder de indruk van het gebleken vertrouwen. Dat vertrouwen ga ik gegarandeerd dubbel en dwars waarmaken”, zo belooft hij.

De partij laat er geen gras over groeien en wil direct aan de slag. “Om te beginnen ligt er al ons initiatief ‘de groene banenmotor’ waarmee we jongeren in de Hof willen leiden naar duurzame banen in het verduurzamingsproces dat de komende jaren verder van de grond zal moeten komen zoals isoleren, van het gas af, warmtepompen enzovoort. Een tweede urgente actie is de verduurzaming van het armoedebeleid waar we zo spoedig mogelijk mee willen starten.”

De partij dankt de stemmers verder ook voor de bruikbare ideeën en tips die zijn binnengekomen. “Een daarvan is het idee van de ‘Open Raad’ zoals dat in de gemeente Groningen werkt. Burgers brengen een idee in voor de raad en die gaat ermee aan de slag. GroenLinks gaat dat zo snel mogelijk proberen dat ook in de Hof voor elkaar te krijgen. Een ander idee betreft het beter letten op landschappelijk verantwoord snoeien. Daarvoor gaan we het Overijssels Landschap in de arm nemen. Dan is er een prima uitgewerkt idee voor ‘afval recyclingsstraatjes’. Dat past precies in de Open Raad en het verduurzamingsproces! Verder liggen er ook verzoeken om te kijken naar de verkeersveiligheid voor voetgangers in het centrum van Delden en Markelo. Kortom we gaan hard aan het werk.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.