nu 13°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
17°
geheel bewolkt
14:00
21°
lichte regen
17:00
21°
zwaar bewolkt
20:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

grote deldense deelname aan duurzaamheidsprijs 2019

Terug

Grote Deldense deelname aan Duurzaamheidsprijs 2019

Het was geen makkelijke opgave, maar de jury heeft dinsdag 19 februari uit de 35 inzendingen 6 winnaars gekozen. Deze prijswinnaars worden 10 maart bekend gemaakt tijdens de finale van de Duurzaamheidsprijs, bij de Woeste Wieven. Op 1 maart gaat de stembus open voor de publieksprijs. De kans dat er Deldenaren in de prijzen vallen lijkt groot. Maar liefst 17 van de 36 inzendingen kwamen uit Delden.

Burgemeester Ellen Nauta is ook dit jaar juryvoorzitter en aangenaam verrast: “Dat duurzaamheid leeft, lijkt me duidelijk met zoveel creatieve inzendingen. Het was dan ook een feest om ons als jury te verdiepen en de ideeën te toetsen op hun impact op People, Planet en Profit. We hebben de uren die we hier voor gepland hadden echt helemaal benut om alle inzendingen stuk voor stuk te bespreken. Bepalen wie dan uit eindelijk een plek in de top 3 verdient, was best een uitdaging.”

De voltallige jury bestaat, naast voorzitter Ellen Nauta, uit Gerard ter Hofte uit Markelo (winnaar van vorig jaar), Bennie Haafkes (Ondernemer en betrokken bij Stadslandbouw Goor), Kasper Put (voorzitter Zomerfeesten Hengevelde), Bart Schurink (SBR Delden), Henk Jan Kempers (IVN Diepenheim), Annemieke Post (Ondernemersplatform Hof van Twente) en tot slot Babet te Riet (scholier van de Waerdenborch in Goor).

De jury stelde eerst een top 10 samen voor de categorieën Volwassenen. In deze categorie werden 28 ideeën in gezonden. Daarna werd de top 3 zorgvuldig samengesteld. In de categorie Jongeren werd uit de 7 ideeën ook de top 3 gekozen. De winnaars krijgen een geldprijs om hun idee verder tot uitvoer te brengen. Juryprijzen voor volwassenen: 3e prijs 1000 euro, 2e prijs 2000 euro, 1e prijs 3000 euro. Juryprijzen voor jongeren: 3e prijs 100 euro, 2e prijs 200 euro, 1e prijs 300 euro. De Publieksprijs voor jongeren bestaat uit €1.500 en de Publieksprijs volwassenen uit €1.500.

Vanaf 1 maart tot en met de finale op zondagmiddag 10 maart gaat de stembus voor de Publieksprijs voor Jongeren en Publieksprijs voor Volwassenen open op www.hofvantwente.nl/duurzaamheidsprijs. De finale is op zondagmiddag 10 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur in De Woeste Wieven in Diepenheim. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Archieffoto

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.