nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

grote opkomst bij dodenherdenking delden

Terug

Grote opkomst bij dodenherdenking Delden

De Nationale Dodenherdenking is op zaterdag 4 mei in Delden onder grote belangstelling gehouden. Veel inwoners kwamen af op de kranslegging bij oorlogsmonument De Schreeuw en de herdenking op de algemene begraafplaats. De Oranjevereniging Delden en Omgeving had zoals ieder jaar de organisatie van de herdenking in handen. Namens de gemeente was wethouder Harry Scholten aanwezig.

Er werd dit jaar gewoon weer een krans gelegd bij het oorlogsmonument De Schreeuw op het Ressingplein in Delden. Vorig jaar was dit niet mogelijk in verband met de verbouwing van het achterste gedeelte van het oude stadhuis van Delden. Toen werd het beeld voorzorg verwijderd omdat men bang was dat het beschadigd zou raken.

Het programma ging van start met een overdenking in de Oude Blasiuskerk. Om 19.15 uur volgde hierna de bloemlegging op het Ressingplein. Meer dan honderd inwoners vertrokken vervolgens in stille tocht richting algemene begraafplaats. Hier hield de voorzitter Esther Gerritsjans een toespraak waarna de twee minuten stilte en de bloemlegging op de oorlogsgraven en die van verzetsstrijders. Amicitia sloot de dodenherdenking af met het Wilhelmus.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.