nu 22°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
21°
lichte regen
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

grote revue kwekweschudders ter ere van 900jaar blasius in delden

Terug

Grote Revue Kwekweschudders ter ere van 900-jaar Blasius in Delden

Op zaterdag 24 november wordt in de Heilige Blasiuskerk in Delden een grote revue gehouden ter ere van het 900—jarige bestaan van de kerk in Delden. Toneelvereniging de Kwekweschudders neemt de bezoekers aan de hand van moderne technieken en beeldmateriaal mee door de lange geschiedenis van de kerk. Zij worden daarbij ondersteund door muziekvereniging Amicitia, het Gemengd kerkkoor H. Blasius Delden, Koor Cantu, leerlingen van de basisscholen en het Twickelcollege en pastoor Marc Oortman.

Aan het schrijven en voorbereiden van de revue is achter de schermen ruim een jaar gewerkt. De teksten zijn geschreven door Marianne Asteleijner, pastor Gerard Geurts, Wijnand Kristiaans, Louis Vehof en Michelle Visser. “Er wordt veel gebruik gemaakt van moderne technieken en beeldmateriaal, wat het begin van de voorstelling verrassend maakt. Het wordt twee uur lang genieten waarbij het publiek zich geen moment zal vervelen”, zo verwacht de organisatie.

Er zijn op zaterdag 24 november twee voorstellingen. De middagvoorstelling begint om 14.30 uur en de avondvoorstelling begint om 19.00 uur. “De entree is gratis, maar een vrije gift aan het einde van de voorstelling wordt erg op prijs gesteld.” Ook wordt na afloop het jubileumboek 900 jaar Heilige Blasius Delden verkocht, de prijs hiervan bedraagt 12 euro.

De organisatie is nog op zoek naar kinderen vanaf groep drie die het leuk vinden om aan de revue mee te doen. “Het is de bedoeling dat de kinderen meelopen met de processie in witte kleding en een haarlint zoals het in de jaren 650 gebruikelijk was. De jongens dragen een witten bloes of T- shirt en eventueel een pet. Tevens bouwen de kinderen met piepschuim blokken een kerk, ze worden daarbij geholpen door nonnen. Aanmelden kan via: marianneheutink@mac.com

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.