nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
19°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

henny manrho neemt afscheid van wonen delden tijdens 100jarig bestaan

Terug

Henny Manrho neemt afscheid van Wonen Delden tijdens 100-jarig bestaan

Directeur-bestuurder Henny Manrho heeft op donderdag 6 december afscheid genomen van Wonen Delden. Tijdens een receptie bij Grand Café In De Hagen werd de voorman van de woningcorporatie bedankt voor bewezen diensten door onder anderen burgemeester Ellen Nauta.

Manrho was ruim 15 jaar werkzaam in Delden en vormde de woningcorporatie om tot een professionele organisatie. Hij was nauw betrokken bij grote projecten als de Stadshagen, de Peperkampweg en de Braak-West. Ook werden onder zijn bewind zo’n 400 woningen gerenoveerd en verduurzaamd. Tijdens de receptie maakte Manrho bekend dat de 800 woningen van de corporatie nu gemiddeld het energielabel A hebben.

Wat verder opvalt is de goede prestaties van de kleine corporatie. Het jaarlijkse benchmarkonderzoek van de vereniging van woningcorporaties Aedes laat zien dat Wonen Delden op alle gebieden in de top-10 staat. De lage bedrijfslasten liggen daar aan ten grondslag. Door met een kleine organisatie te werken, kan het geld worden geïnvesteerd in de huizen en projecten.

100 jaar sociale woningbouw in Delden

Naast het afscheid van Manrho vierde Wonen Delden op 6 december haar '100-jarig bestaan'. De stichting komt voort uit Bouwvereniging St. Joseph (1918) en Stichting De Nutswoningen (1920), die in 1991 fuseerden tot Woningbouwvereniging Stad Delden. In 2004 veranderde de naam in Wonen Delden.

Wonen Delden maakte een video waarin de geschiedenis wordt doorlopen. Manrho doet zelfs de voice-over.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.