nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

hof van twente inzet extra mensen en materiaal in strijd tegen droogte

Terug

Hof van Twente: ‘Inzet extra mensen en materiaal in strijd tegen droogte’

De gemeente Hof van Twente laat weten dat er extra mensen en materiaal wordt ingezet om de droogte te bestrijden. “Gildebor zet op dit moment al extra ploegen en materieel in om de beplanting en de bomen zo groen mogelijk te houden. Ook op sportcomplexen zijn we extra aan het beregenen.

Het is echter maar de vraag of de maatregelen veel effect hebben. “Gildebor verzorgt het onderhoud van de openbare ruimte voor de gemeente Hof van Twente. Zij doen er alles aan om de gevolgen van de droogteperiode zo klein mogelijk te houden. Het is echter niet langer te voorkomen dat er schade gaat ontstaan. In de openbare ruimte constateren we bijvoorbeeld dat een behoorlijk aantal jonge bomen en nieuwe beplantingsvakken het niet gaan halen. Vooral jonge aanplant redt het niet. Deze planten hebben nog te weinig wortels gevormd om te kunnen overleven.Ook beplanting op terreinen die het vorige seizoen zijn gerenoveerd en opnieuw ingeplant begint het moeilijk te krijgen. Op de sportcomplexen zijn een aantal grasvelden verder nauwelijks nog groen te houden.”

De gemeente verwacht verder dat er op korte termijn een verbod op het gebruik van grondwater voor het beregenen van kracht is. “In dat geval kunnen we sportvelden,beplanting en bomen bijna geen water meer geven.”

Ook krijgt de Hof van Twente meldingen binnen van losse stoeptegels en klinkers. “De grond waarop stoeptegels en klinkers zijn aangelegd kan door de droogte ook los komen te liggen. Het zand wordt tussen de stenen weggezogen. De weggebruikers kunnen hiervan hinder ondervinden.”


Foto: Rood Zwart

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.