nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

komst sportpark de mors flinke stap dichterbij na unanieme steun gemeenteraad

Terug

Komst Sportpark De Mors flinke stap dichterbij na unanieme steun gemeenteraad

De komst van sportpark De Mors is na de raadsvergadering van woensdag 12 juli een stap dichterbij gekomen. Alle fracties steunden een motie van de PvdA en andere oppositiepartijen waarin het college wordt opgedragen om, conform de regeling investeringssubsidie, een bedrag op te nemen in de begroting voor 2018 voor het realiseren van de plannen. Het geld moet komen uit de beschikbare vrije ruimte van 5.7 miljoen euro.

Kadernota

De plannen voor een nieuwe sporthal en bijbehorende voorzieningen werden aanvankelijk niet opgenomen in de kadernota. Het college liet weten dat de budgettaire positie van de gemeente in het algemeen en de risico’s in het sociaal domein in het bijzonder, aanleiding gaven de plannen ‘on hold’ te zetten. Tijdens de raadsvergadering van 20 juni werd al duidelijk dat veel partijen een hoge prioriteit gaven aan de plannen. Ook liet de meicirculaire een aantal flinke meevallers zien waardoor de oorlogskas van de gemeente groeide.

Bus met voorstanders

De raadsvergadering ging op woensdag van start onder het toeziend oog van zo’n 100 voorstanders van de plannen. De betrokken clubs hadden leden opgeroepen om onder andere met een grote bus naar het gemeentehuis te komen. Veel Deldenaren, jong en oud en gehuld in shirts van SV Delden, DHV, Devoc en Zwart Wit, gaven gehoor aan deze oproep.

Motie collegepartijen

De VVD trapte de vergadering af en kwam samen met het CDA met een motie om de plannen voor 2018 op de agenda te zetten. De partijen wilden echter, op aandringen van het CDA, een locatiestudie toevoegen. Het christendemocraten lieten weten uit Delden veel ‘tegengeluiden’ te horen en uit zorgvuldigheid nog eens te willen kijken naar de locatie en de mogelijkheid de sporthal te herbouwen op de huidige plek.

Reactie oppositie

Volgens de oppositiepartijen was hier echter al voldoende onderzoek naar gedaan en zou een locatiestudie alleen maar leiden tot vertraging. PvdA, D’66, Gemeente Belangen en de SP kwamen dan ook met een eigen motie waarin de plek voor de nieuwe sporthal niet ter discussie stond. VVD ging hier in mee en ook het CDA stemde uiteindelijk voor. Een luid applaus viel de partijen vervolgens ten deel vanuit de zaal en vanaf de tribune.

Stuurgroep blij

De stuurgroep De Mors is zoals verwacht erg blij met de uitkomst van de avond. “Wij hebben een stip geplaatst aan de horizon en die komt nu wel erg dichtbij”, geeft Huub Oonk aan. “Er is natuurlijk nog een lange weg te gaan maar de steun van de clubs, de inwoners, de stadsraad en nu de voltallige gemeenteraad geeft veel vertrouwen. We kunnen nu echt naar voren kijken en een volgende stap zetten.”

Video:

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.