nu 19°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

mooie en respectvolle dodenherdenking delden

Terug

Mooie en respectvolle dodenherdenking Delden

In Delden zijn op donderdagavond 4 mei de burgers en militairen herdacht die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of zijn vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. De Oranjevereniging Delden en omstreken had zoals ieder jaar weer een programma samengesteld. Veel Deldenaren gaven gehoor aan de oproep om bij de overdenking in de Oude Blasius, de kranslegging op het Ressingplein of het samenkomen op de Algemene begraafplaats aanwezig te zijn.

In de Oude Blasiuskerk werd een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Pastoor Gerard Geurts las een verhaal voor en Myrthe Lansbergen en Tessa Lansu droegen gedichten voor. Het Deldense Dubbelriet Duo verzorgde de muziek. Na afloop werd door de voorzitter van de Oranjevereniging Jan Mourits en burgemeester Ellen Nauta een bloemstuk gelegd mij het oorlogsmonument De Schreeuw.

Hierna vertrokken de aanwezigen in een stille tocht naar de Algemene begraafplaats aan de Langestraat. Hier hielden Jan Mourits en Ellen Nauta een toespraak en legden de Deldense scouts bloemstukken bij de graven van de gevallen militairen. Muziekvereniging Amicitia speelde ‘Blijf bij mij Heer’. Om 20.00 uur werd twee minuten stilte in acht genomen.

Foto's: Agnes van het Bolscher

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.